TÜRKİYE’NİN 3. MODEL FABRİKASININ TEMELİ MERSİN’DE ATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’NİN 3. MODEL FABRİKASININ TEMELİ MERSİN’DE ATILDI


 

Türkiye’de 5 ilde açılacak, zamandan tasarruf ile daha kısa sürede daha fazla ürün üretmek ve verimliliği arttırmak için firmalara yol gösterecek olan ‘Model Fabrika ve Endüstriyel Tasarım-KOBİ Danışmanlık Merkezi’nin temeli Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen model fabrikalar, 'Sanayi 4.0' kapsamında dijital dönüşümü desteklemeye yönelik eğitim vermeyi amaçlıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile gerçekleştirilen temel atma törenine, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer ve sanayiciler katıldı. 

Törende konuşan Vali Su, Mersin’de sanayi ve teknoloji alanında ciddi çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın başlatmış olduğu 5 projeden bir tanesi olan model fabrikamızın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bir diğeri ise Endüstriyel Tasarım ve Kobi Danışmanlık Merkeziydi. Onun da bugün temelini atıyoruz. MTOSB’de bilim ve sanayi müzesini de kısa sürede bölgemize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sonuç itibari ile ilimizde sanayi ve teknoloji alanında ciddi çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu. 
MTOSB Başkanı Sabri Tekli de model fabrikaların hem Türkiye’nin teknolojik geleceği hem de eğitim açısından önemli bir proje olduğunun altını çizerek, "Türkiye’de 3. olan model fabrikayı Mersin’e kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odamızın koordinatörlüğünde ve OSB üçgeni ile Mersin’e kazandırdığımız model fabrikanın temelini atıyoruz. Türkiye model fabrikayı yeni yeni tanımaya başladı. İlki Ankara’da, ikincisi Bursa’da yapılan model fabrikanın üçüncüsünü Mersin’e kazandırıyoruz. Biz burada hem üreten hem de eğiten bir organize sanayi bölgesi mantığıyla eğitime çok büyük önem veriyoruz. Model fabrikamızda da sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı eğitme hususunda güzel bir tesise sahip olacağız. Önümüzdeki teknolojik gelecekte bu fabrikanın çok büyük faydalarını göreceğimize inanıyorum. Model fabrikamızın yanında özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Lütfi Elvan Bakanımızın da hassas yaklaşımı ile cazibe merkezini de açıyoruz. Bu iki önemli tesis, inanıyorum ki sanayimize, ülkemize, geleceğimize çok ciddi faydalar getirecektir” diye konuştu. 
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise model fabrikaların KOBİ'ler için önemli bir vizyon ve eğitim merkezi olabileceğini söyleyerek, "Model fabrikaların kurulacağı illerin Mersin, Kayseri, Gaziantep ve Konya gibi aynı hinterlant içinde olan iller olması, aslında Türkiye’nin yeni sanayi ve üretim bölgesini de göstermiş oluyor. Bu bölgelerin üretim gücüne yapılacak her yatırım, bize endüstriyel üretim anlamında yeni bir Marmara Bölgesi kazandıracaktır. Model fabrikaların organize sanayi bölgelerinin içinde yer alması ile birlikte meslek liseleri ile entegre edilmelidir" dedi. 
Konuşmaların ardından model fabrikanın temel atma töreni gerçekleştirildi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA