“UTANÇ VERİCİ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UTANÇ VERİCİ!”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Yeni Zelanda’da 50 kişinin yaşamını yitirdiği katliama “İnsanlık için utanç verici” diyerek tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Yeni Zelanda’da 15 Mart Cuma günü iki camiye yapılan silahlı saldırıya tepkiler sürüyor. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 50 insanın yaşamını yitirdiği katliamı kınadı. Platform adına açıklama yapan dönem sözcüsü Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, katliamın utanç verici olduğunu söyledi.

“İNSANLIK, KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAK”
Kendinden olmayanı vahşice katletmeyi meşru gören karanlık zihniyeti lanetleyen Antmen, “Ankara’da, İstanbul’da Suruç’ta, Paris’te, Londra’da, Brüksel’de, Şam’da, Bağdat’ta e daha birçok yerde masum insanlar inançları, etnik kimliği ve siyasi düşüncesi yüzünden katledilmiştir. Bu katliamlardan siyasi rant sağlamaya çalışan ve bu amaçla katliamların ve katliamcıların önünü açan politikalar ne yazık ki tüm dünyada egemenler tarafından körüklenmektedir. Saldırı camiye olunca başka yorumlar yapan, kilise ya da sinagoga yapılınca çok daha başka yorumlar yapan burjuva siyasetçiler aslında bu katliamlara çanak tutmaktadır. Biz Emek ve Demokrasi Platformu olarak Yeni Zelanda’da camiye ve Müslümanlara yapılan saldırının, 10 Ekim’de Kızılay’da bizlere, 22 Temmuz’da Suruç’ta gençlere, 2003’te İstanbul’da sinagoglara yapılan saldırıdan hiçbir farkı olmadığını biliyoruz. Ama bildiğimiz bir şey daha vardır ki, bu katliamlardan rant sağlamaya çalışanlar bunu asla başaramayacaklar. Katliam görüntülerini mitinglerde gösterip buradan oy devşirmeye çalışanlar da halktan gerekli yanıtı mutlaka alacaklardır. İnsanlık etnik, dinsel, mezhepsel ayrışma ve düşmanlaştırma politikalarından beslenen bu karanlığa asla teslim olmayacaktır. Yaşanan katliamın son olmasını diliyor, insanların inançları, etnik kimliği ve siyasi düşüncesi nedeniyle hedef olmadığı, barış içinde eşit ve kardeşçe bir ülke ve dünyada yaşamak istiyoruz. Elbette böyle bir dünya mümkündür ve böyle bir dünya biz emekçilerin elleriyle kurulacaktır” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA