BÜYÜKŞEHİR’E HACİZ ŞOKU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’E HACİZ ŞOKU


 

Seçim öncesi adaylığı engellenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bir de haciz şoku yaşadı! Eze İnşaat Firması, belediyenin 188 milyon TL’lik borcu için icra yolu ile haciz işlemi başlattı.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’ndeki (MESKİ) alacaklarını gününde tahsil edemeyen firmalar icra yoluyla tahsilat yapabilmek için harekete geçti!

Son olarak Eze İnşaat Firması, 188 milyon TL’lik alacağını tahsil etmek için Mersin 3.İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Mahkeme sunulan fatura ve diğer belgeleri inceledikten sonra 14 Mart 2019 günü işlem başlatarak, belediyeye ödeme emri gönderdi. Söz konusu resmi işlem ile birlikte idare yasal olarak uyarılarak, 7 gün içinde ödeme yapılmaz ise haciz işlemi başlatılacağı bildirildi.

ÖDEME SIKINTISI ŞUBAT AYINDAN BUYANA YAŞANIYOR

Öte yandan belediyedeki ödeme sorunun Şubat ayından buyana yaşandığı ortaya çıktı. Şubat ayında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün imzasıyla yayınlanan genelgede, belediyede para sorunu yaşandığı belirtilerek, “Belediyemizin nakit mevcudu tüm ödemeleri karşılayamadığından ödemeler ile ilgili yönetmelik hükümleri gereğince nakit durumu ve giderlerin muhasebe kayıtlarına alınma sırasına göre yapılmaktadır. Belediyemiz harcama birimlerince yapılacak olan her türlü iş ve işlemlerde, sözleşmelerde nakit durumunun dikkate alınması, ödeme tarihi ile ilgili olarak süre belirlenmemesi, yapılan sözleşmelerde süre belirtilmesi ve süre yazıldığı için sürekli içerisinde ödenememesi halinde ve icra takibi yapılması durumunda faiz, vekalet ve mahkeme harç giderlerinin sözleşme imzalayan yetkili rücu edileceği, bundan böyle sözleşmelerin belediyemiz muhasebe müdürlüğü nakit durumuna göre ödeme yapılacağı şeklinde düzenlenmesi hususunda, gereğini önemle rica ederim” ifadelerine yer verildiği görüldü.

HACİZLER ARTABİLİR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmış ancak adaylık başvurusunun evrak tesliminin saat 17:00’den sonra yapıldığı gerekçesiyle adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti.

Daha sonra Demokrat Parti’den adaylık başvurusunda bulunan Kocamaz'ın bu talebi de YSK tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine İyi Parti’nin desteklediği, eski bakan Ayfer Yılmaz Demokrat Parti’den aday olarak açıklanmıştı.

Seçime katılamayan ancak yerine aday gösterilen Ayfer Yılmaz’ı destekleyerek tüm propaganda imkanlarını kullanan Kocamaz’ın, seçim öncesi hiçbir alacaklıya ödeme yapmadığı, haciz başvurularının artacağı iddia edildi.

BELEDİYE İDDİALARI YALANLADI

Söz konusu iddialarla ilgili Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Mersin Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili basında yer alan ve kamuoyunu meşgul eden ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne Haciz Şoku’ başlıklı haberler basın ilkelerine aykırı bir şekilde kurumumuzu hedef almaktadır. Bahse konu haberde Büyükşehir Belediyemize 188 milyon TL’lik icra yolu ile haciz işlemi başlatıldığı yönünde çıkan asılsız haberlerin kurumumuzu hedef alması nedeniyle tarafımızca açıklama yapma gereği duyulmuştur. Basında yer alan ve Belediyemizle iş yapan taşeron ve yüklenici firmaların yaptıkları işlerin parasını gününde alamadığı, bu nedenle de hak edişleri ve faturalarının gereği olan miktarı icra yolu ile tahsil etmeye çalıştığı yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Aynı haberlerde yer alan ve 7 gün içinde ödeme yapılmaz ise haciz işlemi başlatılacağı yönündeki bilgiler de gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuz, yaşanan ekonomik kriz ve yaklaşan Mahalli İdareler Seçimi dolayısıyla borç yapılandırma sürecine girmiştir. Borçların vadeye yayılması için gayrimenkullerin teminat olarak gösterilmesi işlemi yapılmaktadır. Haberde yer aldığı gibi uygulanan bir haciz işlemi ya da hesaplarda bloke yoktur. Kamuoyuna önemli duyurulur.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA