TARIM PROJESİ AKDENİZ’E CAN VERECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIM PROJESİ AKDENİZ’E CAN VERECEK


 

HDP Akdeniz Belediye Eşbaşkan Adayları Reşat Aşan ve Şilan Yüksekkaya seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor.

Eşbaşkan adayları bir yandan yurttaşları sıkıntılarını dinlerken, diğer yandan da kent için hazırladıkları projeleri kamuoyuyla paylaşıyor. Akdeniz’in özüne dokunacak önemli bir proje sunan Eşbaşkanlar, bu projeyi gazetemize verdikleri demeçle detaylandırdı. 

“PROJEMİZ ÇİFTÇİLERİMİZE NEFES ALDIRTACAK”
Eşbaşkan adayları proje hakkında yaptıkları açıklamada, “Belediyemize bağlı bir Tarım Müdürlüğü kuracağız. Tarım Müdürlüğümüz, Akdeniz ilçemizde yapılması gereken tarımsal çalışmaları üreticilerimizle birlikte planlayacak. Üreticilerimizin kooperatifler halinde örgütlenmesi koşuluyla belediyemiz üreticilere üretim ve pazarlama için destekler sunacak. Belediyemiz, Müdürlüğümüz eliyle kooperatiflerde örgütlenen topraksız köylülere belediyeye ait olan ve kullanılmayan tarım topraklarını,  kullanım amaçlı olarak dağıtacak, üretimin her aşamasına nezaret edecek, üretim için gerekli bilimsel ve teknik desteği sağlayacak. Gençlerin ve kadınların öncülük ettiği üretici ve tüketici kooperatiflerini özel olarak destekleyecek. Müdürlüğümüz Akdeniz ilçemizde hayvancılık için meraların otlak kapasitesini geliştirici önlemler alacak, meraların ve otlakların amaç dışı kullanılmasına izin vermeyecek. Müdürlüğümüz toprağı ve tarımsal üretimi korumak ve geliştirmek için, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına izin vermeyecek. Müdürlüğümüz yerelde üretilen ürünleri (tahıl, sebze, süt, et, balık, tavuk vb) kooperatifleri aracılığıyla, küçük ölçekli gıda işleme tesislerinde işleyerek (kuru gıda, konserve, salça, reçel, et kombinesi, pastörize süt tesisi vb) pazara sunmalarını sağlayacak, bu tesislerin kurulmasına öncülük yapacaktır. Ayrıca üretilen ürünler için gerekli soğuk hava depolarını kuracak. Yerel yönetimlerimiz hibrit tohuma karşı, yerli tohum kullanımını, saklanmasını ve üreticiler arasında takasını teşvik edecek. Tarım müdürlüğümüz su kullanımını denetim altına alacak, aşırı su kullanımını engelleyecek ve suyu çiftçiye ücretsiz ulaştıracaktır” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA