Suriyeli sığınmacılar için ‘Uyum Buluşması’ yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suriyeli sığınmacılar için ‘Uyum Buluşması’ yapıldı


 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Uyum Buluşmaları'nın 14.'sü Mersin'de yapıldı. Geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin hak ve yükümlülükleri konusunda bir otelde düzenlenen buluşmada konuşan Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Nalan Yetim, Türkiye'nin dünyadaki en büyük sığınmacı nüfusuna ev sahipliği yaptığını söyledi. Suriyelilerin iç savaşta sığınmak için tercih ettikleri kentlerden birisinin de Mersin olduğunu belirten Yetim, "Uyum buluşmalarımızın Mersin'deki teması, geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin hak ve yükümlülükleri olarak belirlenmiştir. Ülkelerindeki iç savaş sonrası Türkiye'ye sığınan yaklaşık 205 bin Suriyeli, geçici koruma statüsü ile Mersin'de yaşamaktadır. Mersin'de yaşayan 100 kişiden yaklaşık 11'i Suriyelidir ve Mersin geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısı itibari ile Türkiye'de 6. sıradadır" diye konuştu.

 

"3.6 MİLYONU AŞKIN SURİYELİYİ KAYIT VE GEÇİCİ KORUMA ALTINA ALDIK"

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu ise Türkiye'nin şu ana kadar 3.6 milyonu aşkın Suriyeliyi kayıt ve geçici koruma altına aldığını vurguladı. Göçün uzun bir süreç olup, birçok sektörel alanı da içinde barındırdığından sadece kayıt altına almakla tamamlanacak bir olgunun olmadığının altını çizen Kadıoğlu, “Siz ve çocuklarınız için dil öğrenimi ve meslek kazanımı gibi sunduğumuz imkanlardan lütfen faydalanın. Bu tür çalışmalarda genel müdürlük olarak sizleri destekleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok da 81 ilde, 30 ilçede yaklaşık 10 bin personel ile 7 gün 24 saat çalıştıklarını söyleyerek, “2011 yılında Suriye'de başlayan insanlık dramından sonra orada bulunan kardeşlerimiz, kendilerine en yakın coğrafyalara gelmek zorunda kaldılar. Hiç kimse güle oynaya, isteye isteye vatanını terk etmez. Göç hep bir vicdan yarasıdır. Bu arkadaşlarımız dönmek isterlerse yine yanlarındaki en büyük güç Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Burada kalacak arkadaşlarımızla da birlikte geleceğe hazırlamalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından sunumlar gerçekleştirildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA