“KRİZİN ÇÖZÜMÜ KONKORDATO DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KRİZİN ÇÖZÜMÜ KONKORDATO DEĞİL”


 

Çağ Üniversitesi Uluslararası Hukuk Kulübü tarafından, ‘Arabuluculuk ve Konkordato’ başlıklı bir konferans düzenlendi.

Konferansa; Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Barodan yapılan açıklamaya göre konferansta, Yeşilboğaz, ‘Eski ve Yeni Konkordato-Konkordato Ekonomik Krizin Çözümü müdür?’, Veli Küçük, ‘Arabuluculuk, Arabuluculukta Etkili Taraf Avukatlığı’ ve Bektaş Şarklı ise, ‘Türkiye’de Arabuluculuğun Yansımaları’ konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Ülkemizde ekonomik krizin her geçen gün derinleşmesiyle birlikte, konkordato ilan eden şirket sayısının da arttığını belirten Başkan Yeşilboğaz, “Konkordatoya başvuran şirket sayısı 5 bine ulaştı ve bu sayının daha da artması bekleniyor. Konkordato girdabı her geçen gün daha da büyüyor. Konkordato, esas itibariyle iflas ertelemenin yerine getirilen, ekonomik darboğaz içinde olan şirketlerin iflas etmeden ticari hayatlarına devam etmelerinin sağlanması, batıp yok olmalarının önüne geçilmesi amacıyla ortaya çıkmıştır. Konkordato, bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşmadır. Ancak, ihtiyacı olan iyi niyetli firmalar dışında, ihtiyacı olmayan kötü niyetli kişiler de konkordatodan yararlanmak için başvuruda bulunuyor. Burada, iyi niyetli veya kötü niyetli kişiyi ayırma görevi, mahkemeler ve konkordato komiserlerine düşmektedir. Borca batmış bir şirketin ekonomik olarak mali krizden çıkma umudu olan konkordato süreci iyi yönetilirse, iki taraf da kazanmış olur” ifadesini kullandı.

“ÜLKEMİZDE EKONOMİ TIKIRINDA DEĞİL”
Türk lirasındaki değer kaybı ve dövizlerdeki artışın, şirketleri konkordato ilan etmeye götüren önemli sebeplerden birisi olduğuna vurgu yapan Yeşilboğaz, “Türkiye ekonomisine güvensizlik var ve bu güvensizliğin sonucunda dövize hücum var. İflastan kaçmaya çalışan yüzlerce şirket, konkordato seçeneğine sarılmıştır. Ancak konkordato ekonomik krizden kurtuluş yolu değil, ekonomik krizin çözümü de değildir. Ülkemizde ekonomik kriz bunalımı varken, siyasiler ekonomi tıkırında algısı yaratmaya çalışıyor. Ekonomide büyüme için ülkemizde acil yargı ve ekonomik reformlara ihtiyaç var” diye konuştu.
Öğrencilerin sorularının da yanıtlanarak interaktif katılımın sağlandığı konferans sonunda, Çağ Üniversitesi Uluslararası Hukuk Kulübü Yeşilboğaz’a, Veli Küçük’e ve Bektaş Şarklı’ya teşekkür ederek plaket taktim etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA