MERSİN’DE YILIN HEKİMLERİ BELLİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE YILIN HEKİMLERİ BELLİ OLDU


 

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “yılın hekimi” ödülüne, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çocuk hastalıkları uzmanı Aydın Yücel ile Yenişehir Gazi Aile Sağlığı Merkezinden aile hekimi uzmanı Selen Bozkaya layık görüldü.

Sağlık Bakanlığı'nın “yılın hekimi” uygulamasının 100. yılı kapsamında 81 ilden seçilen hekimler Sağlık Bakanlığında düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Aydın Yücel, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk yoğun bakım ve çocuk palyatif birimindeki başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı, Uz.Dr. Selen Bozkaya ise Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen tarama programları ile koruyucu sağlık hizmetlerindeki çalışmalarından dolayı bu ödüle layık görüldü. Kendilerini bu ödüle layık görenlere teşekkür eden Dr. Yücel, "Branşım ve sorumlu olduğum birimler itibarı ile hayata gözlerini sağlık sorunları ile açan bebeklerimizin hayata tutunmaları ve sağlıklarına kavuşmaları için yoğun bir çabanın ve insan sevgisine ihtiyaç duyulduğu bir alanda hizmet veriyorum. İçinde insan sevgisi olmayan birisinin bu işi yapması mümkün değil. Onların sağlıklarını tekrar kazanarak anne kucağına kavuşturmanın mutluluğunu tarif etmek imkansız. Benim için en büyük ödül bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşturmak ve onların yüzündeki mutluluk ifadesidir" dedi. 
Koruyucu sağlık hizmetleri alanında yaptığı çalışmalar ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen tarama programlarında gösterdiği başarı ile ödüle layık görülen Dr. Bozkaya ise “Sağlığın temelini koruyucu sağlık hizmetleri oluşturur. Biz birinci basamak sağlık hizmetlerinde gösterdiğimiz başarı doğrultusunda insanların daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerini sağlarız. Koruyucu sağlık hizmetlerinin temelini aşılama, çevre sağlığı, gebe ve bebek takibi oluşturmakta. Bakanlığımızın başlattığı kanser tarama programları ile birçok ölümcül hastalığı erken safhada tespit edip tedavilerinin yapılması yönünde olumlu katkı sağlıyoruz. Bu ödülü, koruyucu sağlık hizmetleri alanında görev yapan arkadaşlarım adına aldım" diye konuştu. 
Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı da Sağlık Bakanlığı ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde tüm hekimlerin bu ödüle layık olduğunu söyleyerek, "Ama arkadaşlarımızı temsilen bir seçim yapmak zorundaydık. Yılın hekimi olarak bu arkadaşlarımızı belirledik. Değerli meslektaşlarım Yücel ve Bozkaya'yı tebrik ediyor, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu. (iha)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA