“NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİLER?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİLER?”


 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü hakkındaki iddiaların araştırılmasını isteyen Eğitim-İş Şube Başkanı Boyar, söz konusu iddiaları gündeme getiren yandaş sendikaya ise “Ne istediniz de vermediler?” diye seslendi.

SONER AYDIN

İktidara yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Abdulla Çelik, kentte eğitim alanında yaşananlara ilişkin olarak yaptığı açıklamaların yankıları devam ediyor. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Mersin'de normu olmayan müdürlüklere atama yapıldığını, öğretmenevindeki büyük tadilatın üstünün örtülmeye çalışıldığını belirten Çelik’e ve iddiaların muhatabı olan İl Milli Eğitim Müdürüne tepki geldi. 

“HER ŞEYİ BİRLİKTE YAPTINIZ!”
Gündemi sarsan iddiaları değerlendiren Eğitim-İş Şube Başkanı Hakan Boyar ilk olarak iddiaları gündeme getiren Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdulla Çelik’e tepki gösterdi. Çelik’in başka sendikaya üye eğitimcilere yapılanlara göz yumduğunu, öğretmenler üzerindeki baskılara ses çıkartmadığını belirten Boyar, “Bazı İlçe Milli Eğitim Müdürleri’nin, geçici görevle müdür ve müdür yardımcısı olmak isteyenlere ‘sendikalarını değiştirsinler’ diye haber gönderirken, yöneticiniz olan okul müdürleri şube müdürü olarak görevlendirilirken, okul müdürü ve müdür yardımcıları üyelerimizi odasına çağırıp ‘bize üye olursanız rahat edersiniz’ diye tehdit ederken neredeydiniz?  Devletin makam odalarında eğitimciler sendikanıza üye yapılıp sosyal medyada paylaşılırken, idarecilerle birlikte kurduğunuz whatsapp gruplarında ‘şu kadar öğretmeni üye yaptım’ deyip yerini garantilerken, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki bürokratlar aracılığıyla her türlü isteğiniz yerine getirilirken, işini düzgün yapan ancak sırf istediklerinizi yapmadığı İçin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevden alınırken, OHAL döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmanıza izin verilip bizlere kapılar kapatılırken akıllarına adalet gelmeyenlerin bir maşrapa su ile pis kokuları temizleme çalışmaları manidardır. Sırf size üye olmadığı için liyakatli okul müdürlerinin görevden alınıp sizin üyeleriniz yerleştirilirken, insanların hayatlarında tusunamiler yarattığınızın farkında mısınız? 
Tüm bunları şu an şikayet ettiğiniz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaptınız. 17 yıldır içtiğiniz su ayrı gitmezken son zamanlarda yaşanan bu kavganızın nedeni nedir? Ne istediniz de vermediler?  Acaba ne tür talepleriniz var?” diye sordu.

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDAKİ İDDİALAR İNCELENSİN”
Eleştirilerin hedefi olan İl Milli Eğitim Müdürü hakkında ise inceleme yapılmasını isteyen Boyar, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hiçbir gerekçe ortaya koymadan ve ihtiyaç olmamasına rağmen kadrolu 2 şube müdürünü başka ilçelere görevlendirip yerine okul müdürlerini geçici görevle il Milli Eğitim Şube Müdürü olarak getirmesi hem kadrolu şube müdürlerini hem de devleti zarara uğratmıştır. Bu keyfi uygulamaya bir an önce son verilmesi ve şube müdürlerinin iadesi sağlanmalıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkındaki iddiaların incelenip gerçeklerin ortaya çıkartılması herkesin beklentisidir. Milli Eğitim Bakanlığını ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Bizler rant kavgasının tarafı olmayacağız. Eğitim-İş sendikası olarak her zaman olduğu gibi tarafımız eğitim çalışanlarının yanı olacaktır. Eğitim emekçilerinin hakları ve milli eğitimde adaleti, liyakati savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA