EMO MERSİN’İ ENERJİ KOOPERATİFİ İLE TANIŞTIRACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMO MERSİN’İ ENERJİ KOOPERATİFİ İLE TANIŞTIRACAK


 

Mersin’de kirli elektrik üretim modellerine inat Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Türkiye’de bir ilk niteliğinde Enerji Kooperatifi kurma atağı geldi!

HEDİYE EROĞLU

Ülkenin enerji ihtiyacını kirli sanayi yatırımları ile sağlamaya çalışanlara inat elektrik mühendislerinden ‘kooperatif’ atağı geldi. Yılın 300 günü güneş gören Mersin’de, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Şube Yönetimi, belki de ülkenin ilk Enerji Kooperatifi’ni kurmak için kolları sıvadı.

“ENERJİ VERİMLİLİĞİNE BAĞLI ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYAÇ VAR”
Türkiye’nin enerji verimliliğine bağlı enerji politikasına ihtiyacı olduğunu açıklayan EMO Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, “Mersin, coğrafi olarak önemli bir kent. Akdeniz’in incisi. Hep beraber buraya sahip çıkmamız gerekiyor. Enerji planlaması tam bu noktada çok öne çıkıyor” dedi. 
Akdeniz bölgesinin güneş potansiyeli açısından çok zengin olduğunun altını çizen Atar, “Burada güneşi öne çıkartmalıyız. Çünkü enerji üreten kaynaklar içerisinde en zararsız, ekolojik olanı güneştir. Güneş santralleri ile ilgili bu bölgede bütün belediyelerin, meslek odalarının hatta valiliğin bunu ön plana çıkartacak çalışmalar yapması lazım” dedi.

ODA ÇATISINA PANEL KURUP, ÖNCÜ OLACAKLAR
Öncü ve örnek olabilmek adına oda olarak güney enerjisinin önemine dikkat çekmek için birçok çalışmaya imza attıklarını anımsatan Başkan Atar, okullardan başlayarak toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar ile farkındalığı arttırmaya ciddi katkı sunduklarını belirtti. 
Güneşten daha fazla faydalanmak adına çeşitli projeler geliştirdiklerini de aktaran Seyfettin Atar, “Güneş panellerini arttıralım çağrısının söylemde kalmasını istemiyoruz” diyerek, “Bir panel de sen koy” kampanyası adı altında odanın çatısına 10 kilowatlık elektrik üretim sistemi kurulması için çalışma başlattıklarını bildirdi. 
“Panellerimizi aldık, montajı da yeni mezun meslektaşlarımıza uygulamalı pratik kazanmaları için birlikte yapacağız” diyen Atar, projeyi çok kısa bir sürede tamamlamayı planladıklarını aktardı. 

MERSİN ENERJİ KOOPERATİFİ İLE TANIŞACAK 
Yine örnek olmak adına bir diğer projelerinin de Türkiye’de bir ilk olma niteliğinde olacak Enerji Kooperatifi kurmak olduğunu dile getiren Başkan Atar, şuanda üye toplama aşamasında olduklarını bildirdi. 
Yerel bazlı elektrik üretimine destek verecek ve enerji verimliliğine katkıda bulunacak projenin mesken abonelik türünde hayata geçeceğini ve böylece Türkiye’de bir ilk olacağını vurguladı. Sanayi. Tarım ve diğer sektörler için de devamı gelecek olan çalışmanın kentte büyük rağbet göreceğine inandığını ifade eden Seyfettin Atar, “Termik santrallere bu kadar gerek yok. Hele ki kömürle çalışanlara hiç gerek yok. Ekolojiyi dengede tuttuğunuz sürece istediğimiz santrali istediğiniz yere yapabilirsiniz ama teraziyi bozmadan. Biz güneş enerji panellerini bütün çatılara uygulayabiliriz. Semt pazarlarının üzerine dahi yapabiliriz. Birilerinin buna öncelik etmesi lazım. Bu kent çok değerli, çok kıymetli. Ben yaptım oldu değil, sürekliliği olmalı, zamana göre cevap vermeli” dedi.

“OKULLAR, GÜNEŞTEN, KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETSİN”
Türkiye’ye örnek olacak bu çalışmanın yanı sıra okulların elektriğini kendisinin üretmesi için de bir proje hazırladıklarını vurgulayan EMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Atar, bunun içinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçtiklerini ve olumlu yanıt aldıklarını kaydetti. Ülkeye örnek olacak ve özellikle de çocukların temiz enerji üretiminin farkına varabilmesini sağlayacak bu kampanyanın farkındandılığı arttırmaya büyük katkı sunacağına inandığını sözlerine ekledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA