MERSİN 17 YILDA UNUTULMUŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN 17 YILDA UNUTULMUŞ!


 

Mersin’in 17 yıllık AKP iktidarı döneminde unutulmuş bir dönem geçirdiğini söyleyen DP adayı Ayfer Yılmaz, “Nerede kalmıştık” diyerek, destek istedi.

Hediye Eroğlu

Yerel seçimlere 17 gün kala gazetecilerle buluşan Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayfer Yılmaz, Mersin’in 17 yıllık AKP iktidarı döneminde unutulmuş bir dönem geçirdiğini söyleyerek, “Nerede kalmıştık” çıkışı ile destek istedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait orkide Restoran’da düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Burhanettin Kocamaz da katıldı.  

“GÜNÜ KURTARMAK İÇİN DEĞİL, MERSİN’İ GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN GELİYORUZ”
Mevcut başkan Burhanettin Kocamaz’ın önünün kesilmesiyle Mersin’de demokrasiye gölge düştüğünü belirten Yılmaz, yere düşen demokrasi bayrağını düştüğü yerden kaldırma görevinin Mersin ve ülke geleceğini düşünen herkesin görevi olduğunu ifade etti. 
Projelerini de anlatan Yılmaz, Yılmaz, “Daha önce tek tek detaylı bilgilerle açıkladığımız projeler, Mersinli hemşehrilerimiz tarafından takdir ve heyecanla karşılandı. Çünkü biz günü kurtarmak için değil, Mersin’i geleceğe taşımak için geliyoruz. Çocuklarımızdan gençlerimize gelişim ve eğitim desteklerimizle kundaktan iş hayatına kadar ele alıp projelerimizle önce gelecek nesilleri hak ettikleri yerlere ulaştıracağız. Mersin’i geliştirmeye kundaktaki bebeklerden başlayarak geleceğe yatırım yapacağız. Gerek zor durumdaki aileler, gerekse eğitim desteklerine ihtiyaç duyan öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Turizme destek vererek de Mersin’i üreten Mersin haline getireceğiz. Turizm altyapısını tamamlayıp yıllardır kentimizin kanayan yarası olan turizmi geleceğe hazırlayacağız. Katlı kavşaklarımız ve alternatif toplu taşıma yöntemleri ile Metro projesini de tamamlayarak trafik ve ulaşım problemlerini ortadan kaldıracağız. Tarımdan turizme, eğitimden altyapıya, sosyal ve kültürel projelerle hep birlikte ayağa kalkan ve topyekun gelişen bir Mersin yaratmaya geliyoruz” diye konuştu. 
Yılmaz, yaşanan süreçte Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurularının kabul edilmemesi ile ilgili de belediyecilik hizmetlerinin yanında demokrasiye de sahip çıkarak, gelecekte sıradanlaştırılmak istenen antidemokratik uygulamaların da önüne geçeceklerini ifade etti.

“MERSİNLİ BUNUN HESABINI SORMALI”
Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi ile ilgili düşünceleri sorulan Yılmaz, “Kazanlı Projesi’ni 25 yıl önce bir havza modeliyle getirmiştik. Antalya gibi boğulmadan, fark yaratacak bir şekilde adım adım havza gibi gelişecek ve gerçek bir turizm bölgesi olacaktı. Ama bunun için önce Çukurova Bölgesel Havaalanı gerekliydi. Oluşan vizyon kayması nedeniyle Mersin koca bir 25 yıl kaybetti. Şimdi birileri Mersin mitinginde sanki çok sıradan bir şeymiş gibi ‘Ben ihmal ettim’ diyebiliyorya, Mersinli, Mersin’i çeyrek asırlık turizm bölgesi ve havaalanı gibi komplike bir kayba uğratanlara da bunun hesabını sormalı. Yoksa bir 25 yıl daha kaybederiz. İşin özünde önemli olan proje yapmak da değil. Önemli olan bu projeleri uygulayabilecek politikalar yapmaktır. İşte biz bu politikayı yapmak için geliyoruz” şeklinde konuştu.

“İKTİDARLARI TENCERE DEĞİŞTİRİR”
Ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunların mahalli idareler seçimlerini etkileyip etkilemeyeceği konusundaki düşüncesi de sorulan DP Adayı Yılmaz, “Ekonomi yerel seçimi etkiler mi? Tabi ki etkiler. Tencere kaynıyor. Ama tenceremizde borç kaynıyor. Üstelik kaynayan borç de bizim değil. Soğandan patatese, fasulyeye kadar ithal. Ayşe Kadın diye bildiğimiz fasulye, artık fiyatı nedeniyle Ayşe Hanım oldu. Şu anda ekonomik açıdan 2007 seviyelerine indik. Esnaf da borçlu, ev halkı da. O yüzden ekonomi her zaman önemlidir. Geldiğimiz noktada yerel seçimlerde ‘Beka’ diyenler, ekonomi gibi konuları da önemsizleştirip insanları oyalamak için bunu yapıyorlar. İnsanlar bizden iş istiyor iş. Şunu herkes bilir ki bu ülkede iktidarları tencere değiştirir. Ekonomi konusunda adeta bir kara delik haline gelen Suriyeli gerçeği var. Merkez iktidar bu konuda otoriteyi yürütemedi. Kalıcı mültecilik adı altında bir uygulama hayata geçti ve bugün kendi vatandaşından aldığı vergiyi Suriyeliden almayan bir otorite var” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA