MERSİN GÖÇ VERİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN GÖÇ VERİYOR!


 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Türkiye genelinde 3 milyon 57 bin 606 kişi iller arası yer değiştirdi. Mersin, verdiği göç aldığı göçten fazla olan iller arasında yer aldı.

Göç edebilecek her bin kişi için net göç sayısını ifade eden net göç hızı İzmir’de 2017 yılında binde 5,77 iken 2018 yılında binde 3,01'e geriledi. Net göç hızına göre 2018 yılında en çok göç alan il Çankırı (binde 138,51) olurken Çankırı’yı sırasıyla, Tunceli, Sinop, Gümüşhane, Rize, Artvin, Ordu, Giresun, Sivas ve Bartın illeri izledi. Net göç hızına göre en çok göç veren il Ağrı (binde -17,25) olurken Ağrı’yı sırasıyla, İstanbul, Muş, Van, Gaziantep, Adana, Kars, Ankara, Kayseri ve Şanlıurfa illeri takip etti. Göç veren iller arasında Ankara ve İstanbul’un olması dikkat çekti. Türkiye genelinde aldığı göç, verdiği göçten fazla olan il sayısı 58 oldu. Türkiye’nin nüfusu en fazla olan ili İstanbul’a 2018 yılında 385 bin 482 kişi göç ederken, 595 bin 803 kişi İstanbul’dan göç etti. Verdiği göç aldığı göçten fazla olan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Ağrı, Kayseri, Diyarbakır, Hatay, Mersin, Muş, Erzurum, Konya, Kars, Mardin, Osmaniye, Iğdır, Adıyaman, Denizli, Siirt, Bilecik ve Kahramanmaraş oldu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA