KADINLARDAN RENKLİ ‘FEMİNST GECE YÜRÜYÜŞÜ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARDAN RENKLİ ‘FEMİNST GECE YÜRÜYÜŞÜ’


 

Mersin Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ düzenledi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yürüyüşte kadınlar sık sık ‘Kadın, yaşam, özgürlük’, ‘Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor’ sloganları attı..

SONER AYDIN

Çok sayıda kadının katıldığı yürüyüş Pozcu Kushimato Sokağı’ndan başlayarak sahil boyunca devam ederek Barış Meydanı’nda son buldu. Burada platform adına açıklama yapan Öznur Keleş, dünyanın bütün ülkelerinde milyonlarca kadının eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirmek için sokaklarda olduğunu söyledi.

“HAYATIMIZ, HAKLARIMIZ VE KAZANIMLARIMIZ TEHDİT ALTIDA”

Kadınlar ve çocuklar üzerindeki baskıların arttığını kaydeden Keleş, “Dünyada ve ülkemizde küresel sermayenin ortaklığında cinsiyetçi iktidarla eli ile yürütülen politikalarla kadınlar ve çocuklar üzerindeki baskılar artarak devam etmektedir. Hayatımız, haklarımız ve kazanımlarımız tehdit altıda. Biz kadınlar özgürlük ve daha iyi bir yaşam için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yaşam alanlarımızı daraltarak bizi eve hapsetmeye çalışanlara ve işsiz bırakarak itaate zorlayanlara karşı mücadelemize devam ediyoruz. Fabrika önünde yüzlerce gündür direnen Flormar işçisi kadınlar başta olmak üzere, birçok yerde direnen işçi kadınlarla sendikalarla mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik halay ve türkülerle son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA