“BENİMDE KUSURUM VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BENİMDE KUSURUM VAR”


 

Mersin’de yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, “Benim de kusurum var, geciktiğini biliyorum, bundan üzgünüm” diyerek, seçim sonrası farklı bir metotla ele alıp, en kısa sürede tamamlayıp, hizmete alma sözü geldi.

HEDİYE EROĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Mersin’de düzenlediği mitinge katıldı. AKP ve MHP’lilerin destek verdiği Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde düzenlenen mitinge; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da katıldı.

Mitingde söz alan Sağlık Bakanı Koca, “Önümüzdeki yerel seçimlerin tamamlanması ile 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz, artık tüm enerjimizi icraat harcayacağız. Bu sayede yapısal reformlar gerçekleştirerek, ülkemizin önünü açmış olacağız. Herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli bir sağlık hizmetine kavuşabileceği bir Türkiye hedefliyoruz. Bin 300 Özellikle Mersin’de Şehir Hastanesi’ni yaptığımızı biliyorsunuz” dedi.

Ulaştırma Bakanı Turhan ise, “Mersin, Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı. Yollarınızı yaptı, limanlarınızı yaptı. Limanda büyüyecek. Şimdi havaalanı geliyor. Antalya’ya dağları dele dele gidiyoruz. Karaman’a keza öyle. Adana yolu zaten bitmiştir” dedi. 

 

ATATÜRK’ÜN GÜVENDİĞİ MERSİN

Daha sonra sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da ki konuşmasının hemen hemen aynısını yaparak Millet İttifakı’na yüklendi.

Recep Tayip Erdoğan, “Yazın ayrı güzel senin, ayrı güzel kışın Mersin. Ayakların Akdeniz’de, Toroslar’da başın Mersin. Yaylan yaşama sevinci, denizin toprağın, inci elin, gönlümde birinci. Eğilmesin başın Mersin” diyerek sözlerine başladı.

Mersin’i dünya güzeli olarak tanımlayan Erdoğan, “Gönül derinliğini Akdeniz’den yüceliğini Toroslar’dan alan Mersin. İnsanı güzel, iklimi güzel, mavisi güzel, yeşili güzel Mersin. Bin yıldır bu topraklara gelen herkesi kendi hamuru ile yoğuran Mersin. Birlikte yaşamanın kardeşliğin, birliği, beraberliğin sembolü Mersin. Toprağın bereketine, alın teri ile bereket katan Mersin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ diyerek güvendiği Mersin.

 Limanı ile ticaretin, narenciye ve serası ile tarımın merkezi Mersin. Süleyman Şah’tan beri bizim olan mersin. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın emaneti, cumhuriyetin gözbebeği Mersin. İstiklal harbi’nde Toroslar’ı düşmanı tepesine geçiren Mersin, bugün bir başka güzelsin Mersin. Cumhur İttifakı olarak bu meydanda ortaya koyduğunuz tablo maşallah ne kadar güzelsin Mersin” dedi.

 

ERDOĞAN’DAN “İYİ PARTİ Ve HDP’YE OY YOK” ÇAĞRISI

Mersin’de İYİ Parti ve HDP’ye oy verilmemesi çağrısı da yapan Erdoğan, “Biz Mersin’i sadece sevmekle kalmadık. Aynı zamanda hizmetlerimizle geliştirdik, büyüttük, kalkındırdık. Son 17 yılda Mersin’e 35 katrilyon yatırım yaptık. Laf ola beri gele yok. ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ diyor Ziyapaşa” dedi.

Hükümetin Mersin’de 17 yılda 4 bin 897 adet yeni derslik inşa ettiğini dile getiren Erdoğan, “Bugün 56 binden fazla yüksek öğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehrimize ikinci devlet üniversitesini Tarsus’ta kurduk. Yüksek öğrenim öğrencileri için 5479 kişi kapasiteli yurtlar açtık. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Mersin’de bin kapasiteli bir yurt daha açıyoruz.

Biri 25 bin kişilik bir stadyum olmak üzere şehrimizi spor tesisleri ile donattık. Silifke’ye, Erdemli’ye, Tarsus’a ve Akdeniz ilçemize gençlik merkezleri, Mersin ve Silifke’ye kamp eğitim merkezleri kuruyoruz.

 

MERSİN’E İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ SÜRPRİZİ

Şimdi geldim bir sürprize. Yan tarafımızda eskiden Tevfik Sırrı Gür Stadyumu vardı. Şimdi biri stadyumun yerinde olmak üzere Mersin’e iki adet millet bahçesi kazandırmak için çalışmaları başlattık.

Mersin’deki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, şehit yakınlarımızı, yaşlılarımızı, engellerimizi 4 katrilyon ile destekledik.

Sağlıkta toplamda 2 bin 289 yataklı 13 hastane ile Mersin’e 37 sağlık tesisi inşa ettik. Mersin’e kazandırdığımız bin 300 yataklı şehir hastanesinin yanı sıra 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi ve 150 yataklı Anamur Devlet Hastanesi ile birlikte 6 sağlık tesisinin de yapımı devam ediyor. 200 yataklı Mezitli Devlet Hastanesi ile birlikte 9 adet sağlık tesisi ise plan, proje ve ihale sürecinde.

Mersin’de 3923 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışı ile 248 bin Mersinli kardeşimizin sıkıntısını çözdük.

Mersin’de 37 tarihi eserimizi restore ettik. Mut Lala Paşa Cami, Dağ Cami, Silifke Kızılisalı Cami ve Silifke Taşucu Haliliye Camilerinin restorasyon çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

 

AKDENİZ SAHİL YOLU 2 YILA BİTECEK

Kentin özellikle merakla beklediği ulaşım projelerine ilişkin de detaylı bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ulaşımda Mersin’e son 17 yılda 261 kilometre bölünmüş yol yaparak toplam bölünmüş yol uzunluğunu 540 kilometreye çıkardık. Yapımı devam eden Mersin-Adana yolundaki çalışmalarını, Gülnar -Mut yolunu, havalimanı bağlantı yolunu, Tarsus-Çamlıyayla yolunu, Silifke, Mut ayrımı Gülnar yolunu ve Mersin-Gözne yolunu da bu yıl tamamlıyoruz.

Tarsus Turizm Merkezi yolunu, Çeşmeli Mersin, Tarsus ve Tarsus Pozantı otoyolundaki çalışmaları, Mut-Ermenek yolunu, Anamur – Kazancı- Ermenek yolunu ve Çamtepe otoyol bağlantısındaki çalışmaları da yine bu yıl tamamlıyoruz.

Maliyeti 6 katrilyon lira olan Akdeniz Sahil Yolunu’nun Mersin kısmını oluşturan 227 kilometrelik kesimin yarısından fazlasını 8 köprü, 11 tünel ve 2 viyadük ile birlikte tamamlayarak trafiğe açtık. Kalan kesimleri de 2 yıla kadar tamamlıyoruz.

Yine maliyeti 2 katrilyon olan Silifke-Mut yolunun da yapım çalışmaları sürüyor. Bu projeni devamında yer alan Karaman- Mersin yolu üzerindeki çift tüplü Sertavul tünelinde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu projenin de tamamını 2 yıla kadar bitiriyoruz.

Erdemli – Güzeloluk-Ayrancı yolunu, Silifke-Mut ayrımı, Gülnar-Aydıncık yolunu ise önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Yine Mersin -Erdemli ayrımı, Fındıkpınarı yolunu ise bir yıl sonra tamamlıyoruz.

 

“HAVALİMANI GECİKTİ, BENİM DE KUSURUM VAR”

Demiryollarında son 17 yılda Mersin’e çok büyük yatırımlar yaptık. Adana - Mersin demiryolunu yeniledik. Seyahat süresini eskiye göre yarıya yarıya indik. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nda çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Şehrimiz Konya’ya, Ankara’ya, İstanbul’a yapımı devam eden hızlı tren hatlarının tamamlanması ile de Türkiye’nin dört bir yanına hızlı trenle bağlanacak. Kayseri-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye Demiryolu hattını da modernize ediyoruz.

Mersin ve adana bölgesindeki yük potansiyeline hitap edecek şekilde planladığımız Yenice Lojistik merkezini tamamladık. Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanımızın yapımının bir takım aksilikler sebebiyle, burada benim de kusurum var, geciktiğini biliyorum, bundan üzgünüm ama bunu da inşallah seçim sonrası farklı bir metotla ele alıp, en kısa sürede tamamlayıp, hem Mersin hem de Adanalı kardeşlerimizin hizmetine sunacağız

Mersin’e iki yat limanı kazandırdık, Aydıncık’ta yeni bir yat limanı daha yapmak için çalışmalara başladık.

Anamur’a iki feribot yanaşacak şekilde yanaşma iskelesi, yaklaşım iskelesi ve deniz uçağı yanaşma iskelesi özelliklerine sahip bir iskele yapıyoruz” dedi.

 

“TARSUS-KAZANLI TURİZM BÖLGESİ HAYATA GEÇECEK”

Turizm ile ilgili ise 4 katrilyon liralık yatırımla Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nin hayata geçirileceğini belirten Recep Tayip Erdoğan, “Yatak kapasitesi 8 bin olacak bu yatırım ile yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacağız. Bu devasa projenin tüm yatırımcıları ile bizzat görüştüm, hızla başlayacak. Burası bittiğinde Mersin’in liman ve tarım şehri kimliğine turizm kimliğin ide eklemiş oluyoruz.

Son 17 yılda 3 organize sanayi bölgesi, iki teknopark, 12 Ar-Ge Merkezi ve bir tasarım merkezi kurduk. Mersinli yatırımcılarımızı büyük bir yatırım teşvikiyle destekleyerek, 33 bin 200 kişilik ilave istihdam oluşturduk.

Reel sektöre destek için 104 bin 500 işyerimize toplam 1,5 katrilyonluk sosyal güvenlik kurumu prim teşviki sağladık.

Tarsus Gıda İhtisas OSB’yi bu yıl kuruyoruz.

 

PAMUKLUK BARAJI SENEYE DEVREYE GİRECEK

Mersin’e 6 baraj 9 gölet inşa ettik. 11 baraj ve 6 gölet daha inşa ediyoruz. Hizmete aldığımız barajların en önemlisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de içmesuyu sağlayan Alaköprü Barajı’dır. Yapımı devam eden barajlardan bir tanesi de Tarsuslu vatandaşlarımızın hasretle beklediği, sulama, içmesuyu ve enerji maksatlı olarak inşa edilen Pamukluk Barajı’dır.

Bu baraj ile 184 bin dekar araziyi sulayacak Mersin şehir merkezi ile 15 yerleşim yerine içmesuyu sağlayacak ve enerji üreteceğiz. Pamukluk Barajını önümüzdeki yıl hizmete alıyoruz.

Son 17 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile Mersin’de 113 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Şuanda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 291 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız.

Mersinli çiftçilerimize toplamda 1,7 katrilyonluk tarımsal destek verdik.

Önümüzdeki dönemde Mersin’i çok daha büyük hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA