“SUÇA KARIŞAN POLİSLER İÇİN ACİLEN TEDBİR ALIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SUÇA KARIŞAN POLİSLER İÇİN ACİLEN TEDBİR ALIN!”


 

Son günlerde suça karışan emniyet mensuplarının sayısında artış görülmesi üzerine CHP’li Başarır yetkilileri acilen tedbir almaya çağırdı.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır son dönemde bazı emniyet mensuplarının adi suçlara karışması nedeniyle Meclis Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile yazılı soru önergesi verdi.
CHP’li Başarır, özellikle Mersin’de bir polis memuru tarafından  kuyumcu dükkanının soyulması ve kuyumcuda bulunan iki kişinin öldürmesi olayının endişe verici olduğunu ve  İçişleri Bakanlığı’nın bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti.
CHP’li Başarır önergesinde; “Emniyet mensubu görevlilerinin zaman zaman soygun, adam öldürme, tefecilik gibi eylemleri gerçekleştirdiğini yazılı ve görsel basında görmekteyiz. İstanbul, Fatih ilçesinde, hırsızlık yapılan bir döviz bürosu için olay yerini incelemeye gelen bir polisin kasadaki parayı çaldığı ve bu nedenle de ceza aldığı bilinmektedir. İstanbul Bayrampaşa’da, tekstil şirketinin duvarını delerek 120 bin liralık soygunu yapanlar polis çıktı.
Geçtiğimiz günlerde seçim bölgem olan Mersin’de, bir emniyet görevlisinin kuyumcu dükkânını soymakla beraber içeride bulunan 2 kişiyi de öldürüldüğü basına yansımıştı. Yine son olarak Mersin İli Tarsus ilçesinde yaşanan tefecilik olayında bir polis memuru, suçluları koruma ve kamu görevini kötüye kullanmak suçlarından dolayı gözaltına alınarak tutuklandı. Bu ve bunun gibi örneklerin sayısını çoğaltabiliriz” açıklamalarına yer verdi.

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR
Başarır şu sorulara yanıt istedi: “Adi suçlar kapsamında, 2015 yılından bu zamana kadar, yılar itibarıyla kaç emniyet mensubu görevlisi hangi suçlardan dolayı tutuklanmıştır? Tutuklanan emniyet görevlilerinden kaçı hangi suçtan dolayı hüküm giymiştir?
Emniyet mensuplarının suça ve suç örgütlerine karışmaması için ne gibi tedbirler alınmaktadır ya da alınacaktır?
Mersin genelinde son 5 yılda emniyet mensuplarının karıştığı adi suç sayısı kaçtır? Kaç emniyet mensubu tutuklanmıştır? Bunlardan kaçı hüküm giymiştir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA