TÜRKİYE’NİN İLK ERİK HASADI MEZİTLİ’DEN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’NİN İLK ERİK HASADI MEZİTLİ’DEN


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye’de ilk mevsim öncesi turfanda eriğin yetiştirildiği Bozön Köyü’nde üretici Muhammet Lök’ü ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Neşet Tarhan Türkiye’de ilk mevsim öncesi turfanda eriğin yetiştirildiği Bozön Köyü’nde üreticilerin heyecanına ortak oldu. Çiftçilerle birlikte erik toplayan Başkan Tarhan, üreticilerle sohbet ederek yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi aldı. 

Yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle verimin önceki yıllara göre çok düştüğünü ifade eden erik bahçesinin sahibi Muhammet Lök, bu yıl bekledikleri oranda ürün alamadıklarını söyledi. 2010 yılından bu yana erik üretimi yaptığını vurgulayan Lök, “Daha o yıllarda turfanda eriğin kilosunu 300 liraya kadar satılabiliyordu. Sonraki yıllarda üretim maliyetinin sürekli artmasına karşın satışta o rakamları alamıyoruz. Bir de buna çeşitli iklimsel nedenler ve meyve zararlıları eklenince daha karamsar bir tablo ortaya çıkıyor” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA