“ÖNCELİĞİMİZ MESLEKİ SORUNLARIMIZI ÇÖZEN BARO OLMAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖNCELİĞİMİZ MESLEKİ SORUNLARIMIZI ÇÖZEN BARO OLMAK”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü’yü makamında ziyaret ederek, ilçe avukatlarının adliye içerisinde yaşamış oldukları sorunları dile getirdi.

Barodan yapılan açıklamaya göre Yeşilboğaz’a, Genel Sekreter Adnan Günbay, Sayman. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyeleri Mahçe İnanoğlu Deprem, Aslı Trak, Bilgehan Yaşa, TBB Delegesi Av. Mutlay Halide Başar da eşlik etti.

“İLGİLİ MAKAMLAR MESLEKİ SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADIM ATMALI”
Avukatların toplumun ortak sesi olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Biz avukatlar, vatandaşların adalete erişimini sağlamak için mücadele ederken, maalesef adliyelerde mesleğimizin önündeki engelleri aşmak için de mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Önceliğimiz, mesleki sorunlarımızı çözen baro olmak. Her platformda dile getirdiğimiz ve çözümünde herhangi bir adım atılmayan mesleki ve yargısal sorunlarımızın ilgili makamlar tarafından ivedilikle çözüme kavuşmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı.
Sorunların çözümünün, savunmanın yargının kurucu unsuru olduğunun kabulü ile mümkün olunacağını, sorunların çözümünde ve adaletin tesisinde birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirten Yeşilboğaz, “Sayın Başsavcımıza, her zaman yaşanan sorunlara yapıcı ve olumlu yaklaşarak, çözüm odaklı gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü ise, “Ülkemizin ve insanlığın ortak değerleri için savunma mesleğini her yerde, her koşulda ifa eden avukatların ve Mersin Barosu’nun, sorunların çözümüne yönelik girişimlerine destek olmaya devam edeceğiz. Mesleki sorunların çözümünde, yargı çalışanlarının birlikte mücadele etmesini önemsiyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA