“KADIN DÜŞMANLARINA OY YOK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADIN DÜŞMANLARINA OY YOK!”


 

Anlattığı küfürlü fıkra ile tepki toplayan Tarsus Belediye Başkanı Can’a kadınlardan, “Özür dile” çıkışı geldi.

SONER AYDIN

Tarsus Kadın Platformu, Cumhur ittifakının Tarsus Belediye Başkan adayı ve mevcut Belediye Başkanı Şevket Can’ın bir organizasyonda kadınlara yönelik hakaret içeren fıkra anlatmasına tepki gösterdi. Platformdan yapılan açıklamanda “Şevket Can’ın cinsiyetçi söylemler ve kadına hakaret içeren bir fıkrayı kamuoyu ve kadınların önünde pervasızca anlatabilmesi karşısında öfkeliyiz” ifadeleri kullanıldı.

“KADIN DÜŞMANLARININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!”
Şevket Can'ın 2017 8 Mart'ında yapmaya kalkıştığı güzellik yarışmasını anımsatan Platform, “Şevket Can’ın bu kadın düşmanı tutumunu sosyal medyada yayınlanan videolardan öğrenmiş bulunuyoruz. Kadınların bulunduğu etkinlikte ‘buradaki 'bayan' arkadaşlarımız ve hemşerilerimiz de bize alınmayacaktır, fazla da argo değil, az bir şey argo’ diyerek kadınlara hakaret ve cinsiyetçi söylemler içeren fıkrayı anlatmakta hiç bir sakınca görmemiştir. ‘Canlı yayın yapanlar’ var diyenlere ‘yaparlarsa yapsınlar umurumda değil’ diyerek cüretkâr şekilde sözlerine devam etmiştir. Şevket Can’ın bu kadın düşmanı tutumunu Tarsus Kadın Platformu olarak kınıyoruz.  Şevket Can'ın kadınlar hakkında düşüncelerini 2017 8 Mart'ında yapmaya kalkıştığı güzellik yarışmasından biliyoruz. Kadınların bin bir emekle kazanmış olduğu 8 Mart'ın altını boşaltan, üstelik de sözde ödül olarak kadınların bedenlerine fiyat biçen bu anlayışa kadınların gösterdiği tepki sonucu yarışmayı kaldırmak zorunda kalmıştı. Yine bir 8 Mart öncesi daha da pervasızlaşan kadın düşmanlığı ile karşı karşıyayız. Şevket Can'ın bu cesareti AKP-MHP ittifakının eşitliği yok sayan, bizlere itaat etmeyi öğütleyen politikalarından aldığını biliyoruz.  Nitekim AKP İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da katıldığı seçim çalışmasında eşitliğe inanmadığını vurgulayarak, mutlu evliliğin sırrını ‘itaat et rahat et’ olarak tariflemiştir. Şevket Can'ın kadın düşmanı tutumunu bir kez daha kınıyoruz. Eşitliliği yok sayan, kadını aşağılayan bedenlerimizi ve hayatlarımızı seçim malzemesi yapmaya kalkışan adaylara sesleniyoruz! Bedenleriniz de hayatlarımız da bizim! İtaat etmiyoruz. Ve haykırıyoruz: Kadın düşmanlarına oy yok!  Eşitlik için, hayatlarımız ve haklarımız için mücadeleden geri durmayacağız! Kadın düşmanlarının peşini bırakmayacağız!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA