MERSİN’DE 180 BEKÇİ ALINACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 180 BEKÇİ ALINACAK


 

2019 yılı bekçi alımları için süreç belli oldu. Toplam 8 bin bekçi alımı yapılacağı ifade edilirken, bu yıl için Mersin’de 180 bekçi istihdam edilecek.

Haber Merkezi

Birçok gencin merakla beklediği ‘2019 bekçi alımları ne zaman olacak’ sorusu yanıtını buldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bekçi alımlarının 6 Mart Çarşamba günü başlayacağını söyleyerek bu yıl toplamda 8.000 bekçinin istihdam edileceğini duyurdu. Açıklanan listelerde ise Mersin’de 2019 yılında kaç bekçi alınacak sorusu da yanıt bulmuş oldu. İl kadro tahsis listesine göre Mersin’de toplam 180 bekçi alınacak.

BEKÇİ OLMA ŞARTLARI
a) Türk vatandaşı olmak,b) İlkokulu bitirmiş olmak,c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,g) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımakı) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

MERSİN’DE 2019 YILI BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılı bekçi alımları 6 Mart 2019 Çarşamba günü başlayacak. Henüz resmi olarak bir başvuru ekranı açılmazken geçtiğimiz dönemlerde süreç ön başvuruyla başlıyor ve mülakat süreciyle sona eriyordu. Başvuru sayısının çokluğu dikkate alındığında bu yıl da spor mülakatının yanı sıra sözlü mülakatın da yapılması öngörülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA