İZİNSİZ KONFERANS ÇOCUKLARI ZEHİRLEDİ Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İZİNSİZ KONFERANS ÇOCUKLARI ZEHİRLEDİ Mİ?


 

Mersin’de çeşitli ilk ve ortaokuldaki öğrencilerin ‘Şehadet Bilinci’ adlı etkinliğe velilerden izin alınmadan götürüldüğü ve yedikleri yemekten zehirlendikleri ortaya çıktı!

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. 
Akdeniz İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları ve Muhipleri Derneği (AKİMDER) ve Mersin Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “31 Mart'tan 15 Temmuz'a Şehadet Bilinci” konferansına götürülen Yenişehir ilçesindeki bazı ilk ve ortaokuldaki öğrencilerin velilerinden izin alınmadığını ileri süren Başarır, daha sonra öğrencilere tavuk tantuni ikram edildiğini, çocukların yediği tantuniden dolayı zehirlenerek hastanelere kaldırıldığını gündeme getirdi.

SORUMLULAR CEZALANDIRILDI MI?
Milletvekili Başarır konuyla ilgili şu sorulara yanıt istedi: “Bu çerçevede; Çocukların derste, okulda olmaları gereken bir zamanda, okul dışında bir etkinliğe götürülmesindeki amaç nedir? Bu önceden hazırlanmış planlı bir program mıdır?
Öğrencilerin söz konusu etkinliğe götürülmeleri için velilerinden yazılı izin belgesi alınmış mıdır? Öğrencileri başlarında gitmeleri için görevli öğretmen ve müdür yardımcısı tayin edilmiş midir? 
Bu etkinlikle ilgili velilerden izin alınmamış ise, bunun sorumluları hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur? Başlatılmadı ise gerekçeleri nelerdir?
‘Şehadet Bilinci’ adlı etkinlik kim ya kimler tarafından organize edilmiştir? Bu etkinliğin düzenlenmesi için ilgili kurumlardan izin belgesi alınmış mıdır? Alınmış ise bu kurumlar hangileridir?
Dağıtılan tantunilerden dolayı kaç çocuğumuz zehirlenmiştir? 
Öğrencilerin zehirlenmesine yol açan tantuni kim ya da hangi firma tarafından temin edilerek öğrencilere dağıtılmıştır? 
Öğrencilerin zehirlenmesindeki sorumlu kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa sonuçları ne olmuştur? Başlatılmadıysa gerekçeleri nelerdir?
Çocukların söz konusu etkinliğe yürütülerek götürüldüğü doğru mudur? Doğru ise çocukların başına gelebilecek her türlü olumsuzluğun hesabını kim ya da kimler verecektir?
‘Şehadet Bilinci’ etkinliği adı altında başka hangi illerde, hangi okullardaki öğrenciler toplanarak etkinlik düzenlenmiştir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA