PERDE ‘DAĞILAN TİFAQ’ İLE AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PERDE ‘DAĞILAN TİFAQ’ İLE AÇILDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Türk Dünyası Tiyatro Günleri, Azerbaycan Rusya Dağıstan Azerbaycan Devlet Dram Tiyatrosu ‘Dağılan Tifaq’ isimli oyunu ile başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Abdürrehim Bey Hayverdiyev’in yazdığı, Server Eliyuev’in yönettiği ve 12 kişilik oyuncu kadrosu ile ‘Dağılan Tifaq’ oyunu, Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin sahnelenen ilk oyunu oldu.  Kumar ve alkol nedeniyle ailenin yaşadığı dramı anlatan oyun, Mersinlilerden tam not aldı. Kumar ve alkol bağımlılığının bireylere, ailelere ve topluma olan zararlarını düşündürücü bir şekilde sahneye koyan oyun, izleyicilere oldukça önemli mesajlar verdi. 

Oyun sonrası Azerbaycan tiyatro grubunun yönetmenine ve oyuncularına plaket veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın direktifleri ile 2015 yılında başladığımız Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin beşincisini yapıyoruz. Bu kültür etkinliği geleneksel hale geldi. Bugün bu etkinliğin başlangıç oyununu Azerbaycan tiyatro grubu gerçekleştirdi. Ben tiyatro müdürüne, yönetmenimize ve çok değerli tiyatro oyuncularımıza Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz adına teşekkür ediyorum. Tiyatro hepimizin bildiği gibi birleştirici, bütünleştirici, düşündürücü ve eğlendirici unsurların tamamını bünyesinde barındıran çok güzel bir sanat dalıdır. Türk Dünyası Tiyatro Günleri etkinliğimizin en önemli kısmı da Türk kültürünün ortak değerlerinin oyunlarla sahneye yansımasıdır. Sizleri de bu yansımayı izlemek üzere tüm oyunlarımıza davet ediyorum” dedi.
Farklı ülkelerin Mersin’de tiyatro sahnesinde buluşması ve Türk dünyasında birliği sanatla sağlamak adına düzenlenen etkinlik boyunca Tataristan, Özbekistan, Kazakistan, Kıbrıs, Gagauzya’nın tiyatro oyuncuları Mersinli tiyatro severlerle buluşacak. Türk Dünyası Tiyatro Günleri, 5 Mart 2019 Salı günü saat 19.30’da Tataristan Cumhuriyet Buinsk İlçesi Yaktılık Halk Tiyatrosu’nun ‘Kader Sınavı’ adlı oyunla devam edecek. 7 Mart 2019 Perşembe günü saat 19.30’da Özbekistan Semerkant Bölgesi Kukla Tiyatrosu ‘Yıldız Ulutbek’ adlı oyunla, 9 Mart Cumartesi günü saat 19.30’da Kazakistan Aktobe Bölgesi T.Ahtanova Fram Tiyatrosu ‘Hamlet’ adlı oyunla, 12 Mart 2019 Salı günü saat 19.30’da Kıbrıs Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu Şenlik Çıkmazı adlı oyunla ve programın son gününde ise Gagavuzya S. Kesya Komrat Belediyesi Müzik ve Drama Tiyatrosu 16 Mart Cumartesi günü saat 19.30’da ‘Gururlu Köy’ oyunu ile sahne alacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA