“BAŞAKŞEHİR’DEKİ DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BAŞAKŞEHİR’DEKİ DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?”


 

Türkiye Futbol Federasyonu ve hükümet tarafından Süper Lig kulüplerinden bazılarının desteklendiği, hükümete yakın sermaye çevreleri tarafından maddi ve manevi desteklerle finanse edildiği, şeffaf olmayan parasal hareketlerine göz yumulduğu, TFF ve hakemlerce kollandığı tartışmaları Meclis Gündemine

Haber Merkezi

CHP Mersin Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, milyonlarca taraftarı olan dört büyük kulübün dahi maddi zorluklar içerisinde olduğu bir dönemde Başakşehir Futbol kulübünün milyonlarca lira harcayarak transfer yapabilmesinin kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açtığını belirterek “Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyük kulüpler transfer yapmakta bile zorlanırken, Başakşehir milyonlarca Euro ödeyerek Adebayor, Robinho, Arda Turan, Elia, Clichy ve daha birçok ismi almayı nasıl başardı? Hangi kaynakla bunu sağladı? Başakşehir’deki değirmenin suyu nereden gelmektedir?” diye sordu.
Önergesinde Başakşehir’in resmi sitesinden duyurduğu sponsorlara yer veren CHP’li Vekil “Deco-Vita, Medipol, 3. İstanbul, THY, Doğa, Ziraat Katılım, İntercity, Macron, Fakir, İntermega Güvenlik, Kalyon, Sırma, Turex, Nef, Vodafone, Sunny, Kiğılı, Denizbank, Burger King Medipol Başakşehirin Sponsorları. Bu sponsor listesine bakınca ve Göksel Gümüşdağ’ın AKP’li kimliği göz önüne alınınca bahsi geçen destek ve sponsorlukların, ismi değiştirilerek bir anda ortaya çıkartılan ve taraftarı olmayan bir kulübe verilmesi ciddi soru işaretleri barındırmaktadır” ifadelerini kullandı.
Başakşehir’in ismini oluşturan Medipol Hastaneleri'nin sahibinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğu göz önüne alındığında kamuoyunda yaşanan Başakşehir tartışmalarının arttığını belirten Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar; “Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyük kulüpler transfer yapmakta bile zorlanırken, Başakşehir milyonlarca Euro ödeyerek Adebayor, Robinho, Arda Turan, Elia, Clichy ve daha birçok ismi almayı nasıl başardı? Hangi kaynakla bunu sağladı? Başakşehir’deki değirmenin suyu nereden gelmektedir?
Milyonlarca taraftara sahip olan kulüpler taraftarlarının verdiği desteğe rağmen mali olarak çöküş yaşarken, neredeyse hiç taraftarı olmayan bir kulüp, iktidarın ve iktidarın desteklediği sermaye odaklarınca destek görmeden bu kadar sponsoru ve para kaynağını nereden bulmuştur?
Tarafsız olması Anayasal ve etik bir zorunluluk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta açık şekilde Başakşehir’i desteklemesi ve bunu kamuoyunda paylaşmasını doğru buluyor musunuz? Bu ve benzeri açıklamalar hakemler üzerinde bir baskı oluşturmaz mı?
Başakşehir'de yaptığı binlerce konutla adını duyuran Makro İnşaat, neden Arda Turan transferinin ücretini ödeyerek Başakşehir’e sponsor olmaktadır? Bu firmaya kim ya da kimler bu desteği vermesini telkin etmektedir? Bu sponsorluklar sonrası bahsi geçen firma kamu kurum ve kuruluşlarından hangi ihaleleri almıştır? Bu ihalelerin tutarı ne kadardır? Bu ihaleler ne şekilde yapılmıştır?
Arda Turan transferinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmeğin de desteği ve maddi katkısı olduğu iddiaları doğru mudur?
Başakşehir resmi sponsorlarından olan kalyon İnşaat DSİ, İSKİ, belediyeler ve kamu kurum ve kuruluşlarından bugüne kadar kaç ihale almıştır? Bu ihalelerin tutarları ne kadardır? Bu ihaleler ne şekilde yapılmıştır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA