SÜPER FİNALE DOĞRU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÜPER FİNALE DOĞRU


 

MESKİSPOR’un 1 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edeceği Süper Amatör’de son viraja giriliyor!

ALİ ŞANLI

Süper Amatör Lig’de son iki haftaya girildi. 3 puan önde ve bir maç eksiği bulunan MESKİSPOR geriye kalan iki maçta 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. İkinci yarı yaşadığı puan kayıpları ile şampiyonluktan uzaklaşan Toroslar Belediyespor ise artık Play-Off’ları düşünmeye başladı. Play-Off katılacak takımların ligde topladığı puanların yarısı ile sahaya çıkacak olması normal sezonda oynan maçlar kadar Play-Off’un ilgi çekmesi bekleniyor.

ŞAMPİYONLUĞA GÜN SAYIYOR
Sezon ortasında lider Toroslar Belediyespor’un yaklaşık 11 puan gerisine düşen ama hırsını kaybetmeyen MESKİSPOR önce farkı kapattı sonra da liderliği aldı. Son iki haftaya en yakın takipçisi Toroslar Belediyespor’un 3 puan önünde giren Mavi Beyazlı ekip hafta içi oynanacak maçta 1 puan alması halinde şampiyon olacak.
Hafta sonu kendi sahasında Homurlu 1951 takımını 3-0 skorla geçen MESKİSPOR, 26 maçta 66 puan topladı. Meskispor Çarşamba günü Mersin İdman Yurdu maçından 1 puan alması durumunda Bölgesel Amatör Lige çıkan ilk ekip olacak.

MUM GİBİ ERİDİ
Sezon içinde en yakın takipçisine 11 puan fark atan ancak bunu koruyamayarak şampiyonluk yarışından kopan Toroslar Belediyespor’da şok yaşanıyor. Hafta sonu evinde Tarsus Belediyespor ile karşı karşıya gelen Yeşil Beyazlı ekip karşılaşmayı zar zor 2-1 kazanarak, en azından Play-Off’lara avantajlı skorla gitmeyi garantiledi.
Çekişmeli geçen maçta Toroslar Belediyespor bulduğu iki golle 3 puanı alsa da rakibi MESKİSPOR’un da kazanması moralleri bozdu. Şampiyonluk umudu çok az olan Toroslar Belediyespor 27 maçta 63 puan toplayarak ligde ikinci sırada yer aldı.

RAHAT GEÇTİ
Aylar öncesinden lige veda eden ekiplerden K.Milliyespor’u zorlanmadan 2-0 ile geçen Erdemli Belediyespor artık Play-Off’lara hazırlanıyor. Erdemli’de oynanan maçta daha önce fazla forma şansı bulamayan oyuncularla sahaya çıkan Erdemli ekibi rahat geçen maçın ardından 2 gol ile 3 puanın sahibi oldu.
Aylar öncesinden lige veda eden K.Milliyespor ise alt yapıdan alınan oyuncularla sahaya çıkarak önümüzdeki sezonun kadrosunu şimdiden kurmaya başladı. Alt yapısı ile her zaman ses getiren Kırmızı Siyahlı ekip yeni sezonda 1.Amatör ligde mücadele edecek.

SAHADAN ÇEKİLDİ
Süper Ligde en büyük hayal kırıklığı yaşayan ekiplerin başında gelen İdman Yurdu 1925 takımı haftanın en ilginç maçına çıktı. Süper Lige neredeyse ilk yarı veda eden Tarsus Yıldırımspor ile hafta sonu Tarsus’ta karşı karşıya gelen iki ekip sadece 22 dakika oynaya bildiler. Maçta 22’ncidakika girildiğin de  İdman Yurdu 1925’in 6’ncı golünden sonra Tarsus Yıldırımspor sahadan çekildi.
6-0 geride iken sahadan çekilen Tarsus ekibi nasıl bir ceza alacağı merak konusu olurken İdman Yurdu 1925 ekibi 49 puan  ile ligde son 2 haftaya  4’ncü sırada girdi. Play-Off larda en şanslı ekip olarak görülen Kırmızı Lacivertli ekip kadrosuna devre arası yaptığı transferlerle güçlendirmişti.

MİY BİLDİĞİNİZ GİBİ
Sezon boyunca bir çok olumsuzluklarla uğraşmasına rağmen başarılı bir sezon geçiren Mersin İdman Yurdu normal sezonu ilk 6 içinde bitirmeyi garantileyerek, büyük bir başarıya imza attı. Hafta sonu tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Gülnar Belediyespor ile karşı karşıya gelen Kırmızı Lacivertli ekip maçtan 0-0’lık skorla ayrıldı. Puanların paylaşıldığı maçta her iki takımda sahadan mutlu ayrıldı.
Gülnar ekibi aldığı 1 puan ile ligde kalmayı garantiledi. Mersin İdman Yurdu ise 46 puan ile Play-Off’lara gidecek olan Kırmızı Lacivertlilerin aldığı puan bakılacak olursa işi çok zor gözüküyor.

VEDA ETTİLER
Şampiyonluk yarışı kadar ligde tutunma yarışı da nefesleri kesmişti. Lige ilk veda eden isimler K.Milliyespor ve Tarsus Yıldırmspor’dan sonra Mersin Ormanspor ile Anamur Muzspor’da lige veda ettiler. Devre arası takviye yapan Anamur ekibi istediği skorları alamayınca ligin bitimine 2 hafta kala küme düşen ekipler kervanına katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA