YENİ MÜDÜR ANASTASİA ZOTEEVA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ MÜDÜR ANASTASİA ZOTEEVA


 

Rusya, 20 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santral yatırımını, uygulamalı matematik öğrenimi gören, nükleer santral inşaatında saha deneyimi bulunan Anastasia Zoteev’ya emanet etti.

Haber Merkezi

Akkuyu'da 'vitesi yükseltmeye' karar veren Rusya, bin 200 megavatlık ilk ünitenin söz verildiği gibi 2023 yılında devreye alınması amacıyla Türkiye'deki şirket üst yönetimi değiştirildi.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü ve Yuriy Galanchuk ve bazı yöneticiler görevden alındı. Anastasia Zoteeva, genel müdür olarak atandı aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığı da yapacak. Zoteeva'nın, Rusya'nın Finlandiya'da kurduğu nükleer santralde üst yönetimde görev aldığı, saha deneyimi olduğu için tercih edildiği belirtiliyor.

YOĞUN MESAİ BEKLİYOR

Habertürk'ten Olcay Dilek'in haberine göre Zoteeva'yı, Türkiye'de yoğun bir nükleer mesai bekliyor. İlk iş olarak şirketin Ankara'daki merkezini Mersin'e taşıyacak. Şirket yönetimi, bir süre önce bu konuda çalışanları bilgilendirmişti. Ekip, Mersin'de yerinde projeye odaklanacak. 2023 yılında elektrik üretimine başlanması için proje ortakları belirlenecek. Bu konuda, başta IC İçtaş olmak üzere bazı Türk şirketlerle inşaat için işbirliği görüşmeleri sürüyor.

İKİNCİ ÜNİTE

Rusya, bin 200 megavatlık ikinci ünite için de lisans başvurusu yaptı. Türkiye, başvuruyu gerek idari gerekse de teknik yönden inceliyor. Zoteeva ve ekibi, ikinci üniteye ilişkin süreçleri tamamlayacak ve yatırım için gerekli alt yapıyı oluşturacak.

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu, toplam 4 üniteden oluşacak. Her bir ünitenin gücü bin 200 megavat. İlk ünitenin 2023 yılına yetişmesi hedefleniyor. Diğer üç ünitenin ise birer yıl arayla devreye alınması bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA