100 KADIN EKONOMİYE KAZANDIRILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

100 KADIN EKONOMİYE KAZANDIRILDI


 

Mezitli Belediyesi’nin de proje ortağı olduğu, Rotary Kulübü öncülüğünde düzenlenen ’Girişimci Kadınlar Projesi’ sona erdi.

Mezitli Belediyesi’nin de proje ortağı olduğu, Rotary Kulübü öncülüğünde düzenlenen ’Girişimci Kadınlar Projesi’ sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; kadınların iş gücüne katılımı, ekonomik büyümeye katkısı ve kadın girişimciler için farkındalığın arttırılması gibi uzun vadeli çözümlerin beklendiği proje kapsamında ilk aşamada en az Mersin’de yüzü aşkın kadının ülke ekonomisine kazandırılması sağlandı.

Kadınlara girişimcilik, markalaşma, internet üzerinden satış gibi konuların anlatıldığı 2 ay süren proje sonrasında katılımcılara sertifikaları Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Rotary Mersin kulüplerinden sorumlu Guvernör Yardımcısı Cem Bucüge, Mersin Rotary Başkanı Güran Dinçer’in de katıldığı törenle verildi.

Törende konuşan Rotary Mersin Kulüpleri Sorumlu Guvarnör Yardımcısı Cem Bucüge, Mezitli Belediyesi ile çok başarılı işlere imza attıklarını dile getirdiği konuşmasında, “Biliyoruz ki başta kadınlar olmak üzere hangi sosyal projeyi yapsak Başkanımız Neşet Tarhan’ı yanımızda buluyoruz. Başka şehirlerdeki kulüp arkadaşlarımız bize ‘Nasıl ikna ediyorsunuz?’ diye soruyorlar. Biz bu tür tepkilere alışık olduğumuzdan artık garipsemiyoruz. Onlara Belediye başkanımız Neşet Tarhan’ın bir ağabey gibi her aşamada destekçimiz olduğunu anlatıyoruz. Mezitli, Neşet Tarhan sayesinde sosyal adalet alanında diğer illere göre daha şanslı” dedi.

“EL ELE KADINLARIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNE”

Belediye Başkanı Neşet Tarhan da kadınlara destek verme olanağının bulunduğu her alanda yer almak istediklerini söyledi. Başkan Tarhan, “Projemizin adı bizim amacımıza da son derece uygun. ‘El ele kadınların ekonomik özgürlüğüne’ ismi ile kadınların girişimci olmasına yönelik bir proje. Bizim de Kadın Üretici pazarlarımızda tezgah açan kadınlarımızın yurt dışında online satış yapabilmesi hedefiyle bir projemiz vardı. Girişimci Kadınlar Projesi bizim bu amacımızla da örtüşüyor. Kadınlar evlerinden bile bu online satış sistemine dahil olabiliyorlar. Başlı başına Rotary kulüpleri bile önemli sayıda potansiyel müşteri portföyünüze katılmış oluyor. Çağımız da o yönde gelişiyor. Büyük alışveriş merkezileri bile artık online satışa yöneliyor. Bizim kadınlarımız da çağa ayak uydurmalılar. Böylesi bir proje bize geldiği zaman seve seve destek olduk. Bilinmeli ki içerisinde kadının ve üretimin olduğu her projede Mezitli Belediyesi vardır" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA