2 ÇOCUĞU ÖLDÜRMENİN CEZASI: 4 YIL HAPİS | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2 ÇOCUĞU ÖLDÜRMENİN CEZASI: 4 YIL HAPİS


 

Mersin’de 6 ve 8 yaşındaki iki kız kardeşin ölümüne, kuzenlerinin de yaralanmasına neden olan zanlıya 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Şaşkınlık yaratan karara tepki büyük oldu.

SONER AYDIN

Mersin'de Evrim ve Ekin (6) Çakmakçı kardeşlerin ölümüne, kuzenlerinin de yaralanmasına neden olan ve hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ramazan T., dün son kez hakim karşısına çıktı. Mersin Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Ramazan T. (68) ve "yalan tanıklık" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası talep edilen tutuksuz sanık Burak A. ile kazada yaralanan İlknur Emine Yalçın (31), yaşamını yitiren kız kardeşler Ekin (6) ve Evrim Çakmakçı'nın (9) ailesi ile tarafların avukatları katıldı. 

SANIK: “KEŞKE BEN ÖLSEYDİM!”
Karar duruşmasında iddia makamının mütalaasına karşı savunması istenen sanık Ramazan T, “Gerçekten çok üzgünüm, acı çekiyorum. Keşke o çocukların yerine ben ölseydim. Aileye bu acıyı yaşatmasaydım” dedi.  

ANNE ÇAKMAKÇI: “GÖZÜM, DİLİM KURUDU”
Duruşmaya kızlarının fotoğrafları ile katılan acılı anne Özlem Çakmakçı ise mütalaaya itiraz ederek  “Ben anneyim. Kaç kişinin daha ölmesi gerekiyor ki çok fazla ceza verilsin. Ben yaşamıyorum, nefes alamıyorum. Onlar değil de keşke ben ölseydim. Benim 2 çocuğum yaşamıyor. Benim dilim, gözüm kurudu. Her dava günü yaşıyorum. Buna göre cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

“ÇOCUĞUMUN YAŞI KADAR CEZA ALMADI”
Mahkeme başkanı dava hakkında kararını vermek için duruşmaya 5 dakika ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme başkanı, sürücü Ramazan T.’ye ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 4 yıl 2 ay, yanlış ifade vermek suçundan da Burak A.'ya ise 3 ay 10 gün ceza verdi.  Kararın ardından sinir krizi geçiren anne Özlem Çakmakçı, “Her çocuğa 2 yıl ceza mı veriyorsunuz? Bu ne demek ya. Çocuğumun yaşı kadar ceza almadı” diye haykırara mahkeme heyetine tepki gösterdi. Duruşma salonundaki gerginliğin ardından adliye koridorlarında da kısa süreli tepki oldu. 

KARARA ADLİYE ÖNÜNDE TEPKİ
Davanın ardından Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen Çakmakçı ailesi ve yakınları kararı protesto etmeye devam etti.  Adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Anne Çakmakcı “Adaletin olmadığı, bizim çocuklarımızın davasında bir kez daha kanıtlanmış oldu. Sanık bir çocuğumun yaşı kadar ceza almadı. Ne hukuk ne de insanlar bunun farkında bile değil. Ülkede adalet yok ama ben bu işin peşini bırakmayacağım. İtirazlarımı gereken yere yapacağım. Ölene kadar bu davanın karşısında olacağım. Çok kötüyüm” dedi.
Baba Çakmakcı ise şunları söyledi: “Biz çocuklarımız kaybettik. Davayla da içimiz daha çok acıdı. Biz davaya bir kamu davası olarak bakıyor, bundan kamunun faydalanacağını sanıyorduk. Bence burada kamu da kaybetti. Kamu adamları tarafından kaybetti”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA