HDP’NİN ADAYI REŞAT AŞAN OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’NİN ADAYI REŞAT AŞAN OLDU


 

HDP’den kayyum atanan Akdeniz Belediyesi’ne aday gösterildikten sonra seçim kurulu tarafından adaylığı düşürülen Aleddin Erdoğan’ın yerine Reşat Aşan gösterildi.

Haber Merkezi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, kayyum atanan Akdeniz Belediyesi adaylığı için partilerinden aday gösterilen Aleddin Erdoğan’ın adaylığının İl ve ilçe Seçim Kurulu tarafından düşürülmesin ardından bugün il binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla yeni adayını açıkladı. Yapılan açıklamaya, HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adayı Emine Şilan Yüksekkaya ve adaylığı reddedilen Aleddin Erdoğan’ın yanı sıra HDP il ve ilçe yöneticileri ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mustafa Işık, Aleddin Erdoğan’ın yerine yeni adayın Reşat Aşan olduğunu duyurdu.

“ENGEL OLAMAYACAKLAR”
Hiçbir baskının kendilerini halkın iradesine kayyum atanan Akdeniz Belediyesi’ni geri almaktan alıkoyamayacaklarını belirten Işık, “Hangi engellemeler olursa olsun hakkımız olanı geri alacağız” dedi. Erdoğan’ın yerine Reşat Aşan’ı aday gösterdiklerini duyuran Işık, yeni eşbaşkan adayları olan Emine Şilan Yüksekkaya ve Reşat Aşan’la yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

“31 MART’TA HALKIMIZLA BİRLİKTE CEVAP VERECEĞİZ”
Ardından söz alan yeni aday Aşan, Erdoğan’ın adaylığının antidemokratik bir şekilde reddedilmesini kınayarak, “Ağır bedellerle demokrasi mücadelesi veren Aleddin Erdoğan hocamız için verilen bu karar kendisi için bir onur nişanesidir. Bu antidemokratik zihniyet dünyada hayranlık uyandıran mücadelemizi asla engelleyemeyecektir. Bu iktidar cezalandırdıkça bizler büyüyecek, onlar ise mutlaka bir gün utançla anılacaklardır. Yurttaşlarımız iradelerinin gasp edilmesine karşı 31 Mart’ta müthiş bir cevap verecektir. Özgür, eşit, demokratik, adil, barış içinde, sömürünün ve ekolojik talanın olmadığı bir toplumda, kendi kaderimiz üzerinde söz sahibi olarak, kendi kimliğimizle, inancımızla yaşamak için ‘kayyım gidecek’ diyoruz” diye konuştu.

REŞAT AŞAN KİMDİR?
1987 Şırnak Beytüşşebap doğumlu olan Aşan, orta ve lise öğretimini Mersin’de tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans öğrenimini tamamladı. 2014 ila 2016 yılları arasında Akdeniz Göç-Der’de yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Başkanlık yaptığı dönemde zorla yerinden edinme ile ilgili saha araştırmaları ve raporların hazırlanmasında görev aldı. 24 Haziran Genel Seçimleri’nde ise Mersin 13’üncü sıra milletvekili adayı oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA