BURHANETTİN KOCAMAZ DEVRİ KAPANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BURHANETTİN KOCAMAZ DEVRİ KAPANDI!


 

İYİ Parti ve Demokrat Parti’den aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, düzenlediği basın toplantısı ile “Bizim adaylığımız artık bitmiş durumda. Önümüz kesildi” diyerek, Ayfer Yılmaz’a destek istedi.

HEDİYE EROĞLU

Aday gösterilmemesi üzerine 20 Kasım’da 50 yıllık partisi MHP’den istifa eden ancak İYİ Parti ve Demokrat Parti’den aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bur basın toplantı düzenleyerek, önemli açıklamalar yaptı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıda Kocamaz’a, Demokrat Parti ve İYİ Partililer destek verdi.

Cumhuriyet tahinde ilk defa bir demokrasi katliamının yaşandığını söyleyen Kocamaz, Mersin’in geleceği ile ilgili yapılan infaz sonrası, derdini anlatmak için böyle bir toplantı düzenlediğini söyleyerek, “Mersin’de yaşananlar, Türkiye’yi aştı, tüm dünyanın gündemine oturdu. Bir yerel seçim yaşıyoruz. Mersin’in geleceği ile ilgili bir karar verecek Mersin halkı ama düşünün ki bu halkın seçme hakkı elinden alınıyor, Burhanettin Kocamaz’ın da seçilme hakkı gasp ediliyor. Bizim halkımız ile bütünleşmemizden, oluşturduğumuz gönül bağından rahatsızlık duyanlar fitne üstüne fitne çıkardılar. Fitne, fesat, yalan, dolan, iftira ile bir yerlere gelmeye çalıştılar ve maalesef birilerini de inandırdılar ve Mersin bu noktaya böyle geldi” dedi.

CHP-HDP TARAFINDAN BİZİMLE İLGİLİ İTTİFAKLAR KURULDU

MHP ve İYİ Parti’ye ağır sözlerle yüklenen Kocamaz, “İYİ Parti’ye geçtik, oradan aday olmaya karar verdik. Ama bu kumpaslar, üç kağıtlar, oyunlar orada da peşimizi bırakmadı. Görevi sadece başvuru belgelerini seçim kuruluna ermek olan şahıslar ya bir tehdit aldılar ya dünyalıklarla başları döndürüldü o dosyaları oraya vermediler.

Son 3 aydır yapılan bütün anketlerde yine açık ara önde çıkıyorduk, en yakın rakibimizden 8 puan öndeydik. Biz 2014’de bu belediyeye ittifaksız geldik ama bugün gerek cumhur ittifakında tarafında gerekse de CHP-HDP tarafından bizimle ilgili ittifaklar kurularak, bizi seçimde yenme gayreti içerisine girildi. Ama biz onların bugün kurmaya çalıştığı ittifakı, gönül ittifakı olarak 1994’den buyana sağladık” dedi.

KARAR: HUKUKİ DEĞİL SİYASİ

İl Seçim Kurulu ve YSK’nın kararı itirazları reddetmesini de eleştiren Burhanettin Kocamaz, “Bizim seçilme hakkımızı, Mersin halkının da seçme hakkını elinden nasıl alırsınız diye itirazda bulunuyoruz. Reddediliyor. Bunun hukuki değil siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Maalesef Mersin’de bu seçime gölge düşmüştür. Bu seçim ve yaşananlar Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bizim adaylığımız artık bitmiş durumda. Önümüz kesilmiş durumda ama bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak, ülkeyi bugün yaşanan, Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek, bu badireyi atlatacak yiğit, cesur memleket sevdalıları vardır” dedi.

Kocamaz, İYİ Parti’nin adayının Ayfer Yılmaz olduğunu söyleyerek, destek istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA