ÇİLEĞİN ADRESİNDE TOPRAKSIZ TARIM ARTIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİLEĞİN ADRESİNDE TOPRAKSIZ TARIM ARTIYOR


 

Mersin, Türkiye’deki çilek üretiminin yüzde 34’ünü gerçekleştirirken, liderliği elinde bulunduran Silifke ilçesi, topraksız tarımla üretimi arttırıyor.

GİZEM EKİCİ

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı; Silifke İlçe Müdürü Yusuf Gün ve müdürlük teknik personeli ile birlikte Silifke’de topraksız tarımla çilek üretimi yapan üreticileri ziyaret etti.
Üreticilerle yaptığı görüşmede üretimden memnun olduklarını dile getiren İl Müdürü Abalı: “2018 yılı sonu itibariyle Türkiye’de üretilen 440 bin 968 ton çilek üretiminin 149 bin 438 tonu Mersin’den karşılanmaktadır. İlimiz çilek üretimiyle Türkiye sıralamasında 1. sırada bulunmaktadır. Bu üretimin yüzde 34 'lük kısma karşılık gelmektedir. İlimizde çilek üretimi 46 bin 382 dekarlık bir alanda yapılmaktadır. İlçelerimiz içerisinde çilek üretimi 21 bin dekar alanda ve 59 bin 849 ton ile en fazla Silifke İlçemizde yapılmaktadır” dedi.

İHRACATIN ADRESİ RUSYA
Topraksız tarımın; hastalık ve zararlılardan maksimum korunan, minimum ilaç kullanılan, yüksek kalitede ürün elde edilen ve üretim parametrelerinin tamamen kontrol edilebildiği bir üretim tekniği olduğunu ifade eden Abalı, hasattaki ürünlerin iç piyasaya gönderileceğini, hasadın artmasıyla Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracatın gerçekleştirileceğini vurguladı. Yusuf Gün, üreticilere başarılarının devamını dileyerek Türkiye ve Mersin tarımına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA