MEÜ’DEN AFRİKALI ÖĞRENCİLER BULUŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEN AFRİKALI ÖĞRENCİLER BULUŞMASI


 

Mersin Üniversitesi, “Küreselleşme ve Afrika Temalı Afrikalı Öğrenciler Forumu”na ev sahipliği yaptı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Akademik Düşünce Topluluğu, Mersin’deki Afrikalı Öğrenciler Birliği (ASAM) ve Genç  MÜSİAD Mersin tarafından “Küreselleşme  ve Afrika Temalı Afrikalı  Öğrenciler  Forumu” düzenlendi.

MEÜ’den yapılana ıklamaya göre; Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Etiyopya  Büyükelçisi Girma Tesgen Barkessa, Başkatip Wondwosen Gelan  Abdu, Ticari Ataşe Abdela Gulmato Nuri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçiliği  İkinci Katibi Christian Molembe Ikoko, Somali Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Abdul Aziz Hasan, MÜSİAD  Mersin Başkanı  Serdar Yıldızgörer ile Afrikalı öğrenciler katıldı.

“AFRİKA’NIN BÜYÜK BİR POTANSİYELİ VAR”
Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Afrika’nın her anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu, Türkiye’nin de bu potansiyeli geliştirecek hamleler yaptığını belirtti. Üniversitede farklı kültürlerden öğrencileri bir araya getiriyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Yağcı, “Kültürlerarası etkileşimin önemli olduğunu düşünüyorum. Afrikalı öğrencilerimizin de üniversitemize büyük katkıları var. Bu çeşitliliğin artmasını istiyoruz. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. 
Somali Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Abdul Aziz Hasan da Türkiye’de 3 bine yakın Somalili öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilerin mezuniyet sonrası iki ülke arasında işbirliğini güçlendirecek köprü vazifesi göreceklerini belirtti. 
Mersin'deki Afrikalı Öğrenciler Birliği Genel Başkanı Sadam Abdulkadir Salad da, Mersin Üniversitesi'nde 2013 yılında 16 Afrikalı öğrenciyle yola çıkıldığını, öğrencilerin kaynaşmasını, yardımlaşmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Genç Müsiad Mersin Şubesi Başkanı Metin Tümen ise farklı coğrafyalardan gençlerle işbirliği içinde çalışacaklarını belirterek etkinliğin düzenlenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Etiyopya  Büyükelçisi Girma Tesgen Barkessa ve Somali Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Abdul Aziz Hasan’a plaket takdim etti. Ayrıca etkinliğe katılım ve katkılarından dolayı MÜSİAD Mersin Başkanı Serdar Yıldızgörer, Demokratik  Kongo Cumhuriyeti Büyükelçiliği İkinci Katibi Christian Molembe Ikoko’ya, Genç Müsiad Mersin Şubesi Başkanı Metin Tümen de Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Kaan Kutlu Ataç’a plaket takdim etti.
“Küreselleşme ve Afrika Temalı Afrikalı Öğrenciler Forumu” farklı üniversitelerden gelen Afrikalı öğrencilerin de katılımıyla dört oturum halinde gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA