HDP’Lİ ERDOĞAN’A BİR RET DAHA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’Lİ ERDOĞAN’A BİR RET DAHA!


 

Akdeniz Belediye Eşbaşkan adaylığı Akdeniz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilen HDP’li Aleddin Erdoğan’a İl Seçim Kurulu’ndan da ret cevabı geldi.

SONER AYDIN 

Mersin İl Seçim Kurulu, kayyum atanan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adayı Aleddin Erdoğan’ın adaylığını reddetti. İlk olarak Akdeniz ilçe Seçim Kurulu, Erdoğan’ın başvurusunu 2017 yılında Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği cezayı gerekçe göstererek ret etmişti. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunan Erdoğan’a oradan da olumsuz yanıt geldi. Yapılan başvuru sonucunda itiraz oy birliğiyle reddedilirken, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru yolu açık bırakıldı. Erdoğan’ın avukatlarıyla birlikte adaylığının düşürülmesine ilişkin itirazı YSK’ya taşıması bekleniyor. 

MAHKEME: SEÇİLME YASAĞI YOK
HDP’li Erdoğan seçim kurulu tarafından talep edilen ‘memnu haklardan yasak olmadığına’ dair yazıyı almak için Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçeyle başvurdu. Mahkemeden verilen karar yazısında; “Talepte bulunan Aleddin Erdoğan, Tunceli Ağır Ceza Mahkemesine ait kararına yönelik memnu haklarının iadesi yönünde talepte bulunmuş ise de Tunceli Ağır Ceza Mahkemesinin kararında TCK’nın 53’üncü maddesinde belirtilen ‘belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması’ yönünde bir kararın mevcut olmadığı, bu nedenle de yasaklanmış haklarının mevcut olmadığı anlaşılmakla talep hakkında mahkememizce karar verilmesine yer olmadığına karar verildi” ifadeleri kullanıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA