GELECEĞİN KUAFÖRLERİ UZMANLARLA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN KUAFÖRLERİ UZMANLARLA BULUŞTU


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ile Estetica Türkiye Dergisi’nin ortaklığında 1.Kuaförlük Günü etkinliği düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Teknik Bilimler Meslek Yüsekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Rıfat Aytar, Estetica Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erkan Güzel ile, kuaförler, meslek örgütleri ve Milli Eğitim Temsilcileriyle çok sayıda öğrenci katıldı. 

Etkinliğin, kuaförlük sektörünün bugünkü durumunu ve geleceğini tüm paydaşları bir araya getirerek konuşmak olduğu belirten Teknik Bilimler Meslek Yüsekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Rıfat Aytar; “Sektörümüzün gelişmesi için atılan her adım, güzel ülkemizin ve mesleğimizin geleceğini yapılandıracaktır. Sizlerin bu değerli girişimleri ve çabaları bizleri umutlandırıyor. Bu tarz etkinliklerin, sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde hayata geçirilmesi, kuaförlük sektörünün geleceği açısından önem arz etmektedir.’’ dedi.
Kuaförlüğün dünyanın en güzel mesleği olduğunu belirten Öğr. Gör. Aytar; “Bu güzel mesleği ileride yapacak olan öğrencilerimizin, öğrendikleri her gün değişiyor. Emek yoğun teknolojilerden çok, bilgi ve bilişim teknolojileri ön plana çıkıyor. Devir artık alın teri devri değil, akıl teri devridir. Global dünyamız, sürekli değişim parolası ekseninde dönerken, değişime karşı koymak mümkün değildir. Yeni fikirler ve projeler üreten, eğitime ve teknolojiye yatırım yapan, sosyal ve kültürel değişimlere açık olan bireyler başaracaktır.’’ ifadelerini kullandı.
Bu etkinliklerle işletme sahipleri ile öğrencileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Estetica Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erkan Güzel; “Bu sektörü yüceltmek için çaba harcıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 1500 öğrenciye ulaştık. Burada, kuaförlüğün neler vaat ettiğini anlattık. Dünyada 250 milyar dolara ulaşan kozmetik pazarı, Türkiye’de de büyümeye devam ediyor. 1917 yılında,  Rusya’daki ihtilalden kaçan kuaförler Türkiye’ye gelip bu mesleği yapmasıyla başlayan kuaförlüğün ülkemizde 60 yıllık bir geçmişi var.  Tahmini rakamlarla 100 bin kişilik bir sektörden bahsediyoruz.’’ dedi.
Kuaför Cemil İrez ise; “Mersin’den yola çıktığımda bir hayalim vardı. Hiçbir hayal oturduğunuz yerden olmuyor. Hiçbir çocuk emeklemeden yürüyemiyor. Daha güzel işleri yapmak istiyorsanız, bazı yollardan geçmeniz gerekiyor.  Sizlere tavsiyem, tutkulu olun, işinizi severek yapın. Ne kadar çok bilgi sahibi olursanız, o kadar çok saygınlık kazanırsınız” diye konuştu.
Etkinlik, L’Oreal Profesyonel Ürünler Bölümü Matrix Eğitim Müdürü Elif Demir’in gerçekleştirdiği ‘’Geçmişten Günümüze Kuaförlük ve İşletmelerde Verimlilik’’ başlıklı sunum ve plaket takdimi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA