DEMOKRASİYE BİR DARBE DAHA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEMOKRASİYE BİR DARBE DAHA!


 

HDP’nin Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adayı Erdoğan’ın adaylığı Akdeniz İlçe Seçim Kurulu tarafından

SONER AYDIN
Kayyum atanan Akdeniz Belediyesi adaylığı için Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) aday gösterilen Aleddin Erdoğan'ın adaylığı Akdeniz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi ise HDP’li Erdoğan hakkında ‘Yasaklanmış hakkı yoktur’ kararı verdi. Seçim kurulu mahkeme kararına rağmen Erdoğan’ın adaylığını oy çokluğuyla reddetti. Seçim Kurulu’nun, Erdoğan'ın adaylık başvurusunu, "hakkında adli sicil kaydı olduğu"  gerekçesiyle reddettiği öğrenildi. Erdoğan’ın avukatlarının ise adaylığın reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduğu öğrenildi. 
Öte yandan Erdoğan ile birlikte 4. ve 25. sıra meclis üyesi adayı ile 3. sıra yedek meclis üyesinin de adaylığı ret edildi.
 
HDP: “KAMU HAKLARINDAN YOKSUN DEĞİL”
HDP’li Erdoğan’ın adaylığı ile ilgili yazılı açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi Mersin İl Örgütü, “Mersin Akdeniz Belediye Eşbaşkan Aleddin Erdoğan’ın Mersin ve Tunceli mahkemelerinde alınan, “kamu haklarından yoksun olmadığı” kararlarına rağmen adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Bu karara yapmış olduğumuz itiraz süreci devam etmektedir. Partimize ve adayımız Sayın Aleddin Erdoğan’a yönelik bu siyasi engelleme tutumunu kabul etmiyoruz. Haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı, bize ait olana sahip çıkacağımızı bir daha ilan ediyoruz. Mersin halkımızı ve bütün demokratik kamuoyunu bizlere karşı yürütülen bu anti demokratik operasyonlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz ifadelerine yer verildi.
 
“ANTİDEMOKRATİK UYGULAMAYA BİR SON VERMELİ”
Konuyla ilgili Mersin Emek ve Demokrasi Platformu da Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yaparak hem İYİ Partili Burhanettin Kocamaz’ın hem de HDP’li Aleddin Erdoğan’ın adaylıkları önündeki engelin kaldırılması istedi. Platform adına konuşan dönüm sözcüsü Mehmet Antmen, “Ülkemiz bir seçim dönemine daha girdi ve ne yazık ki bizler bu dönemin hep antidemokratik karar ve uygulamalarına tanıklık ediyoruz. Bu antidemokratik uygulamalar ülkemiz genelinde seçimin ne denli adaletli olacağına dair kuşkularımızı da arttırmaktadır. Bizler, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak halkın iradesini en doğru şekilde yansıtacak çeşitlilikten bu denli korkmanın yersiz olduğuna, halkın iradesinin en demokratik şekilde yansımasının yasaklarla değil farklı renklerin adil bir yarış içerisinde olmasıyla mümkün olabileceğine inanıyoruz” dedi.
 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA