“FARKLI BİR ADAYLA SEÇİME GİREBİLİRİZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FARKLI BİR ADAYLA SEÇİME GİREBİLİRİZ!”


 

Günlerdir gündemi meşgul eden Kocamaz’ın adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, son sözün YSK’da olduğunu olumsuz bir karar çıktığında ise farklı bir aday ile seçime girebileceklerinin sinyalini verdi.

Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir televizyon kanalında katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı. İstanbul, Mersin, Adana, Ankara, Balıkesir ve Bursa’nın AKP’nin elinden gideceğini söyleyen Akşener, Mersin’de yaşanan krize dair de konuştu.
Akşener konuyla ilgili, “Sayın Kocamaz’ın yaşadığı bu süreç ibret oldu. Mersin’de maalesef biz içimizden vurulduk. İkincisi hukuk guguk oldu. Siyaset şöyle bir şeydir; seçimleri derbi maçları gibi düşünün. Centilmenliğin önde olması alanlardır. Projelerin kazandığı, iyi olanların kazandığı bir ortamdır. Ancak son seçimlerde, özellikle bu yerel seçimlerde insanların kamplaştırıldığı, çok zehirli bir dilin ve seçmenin korkutulmaya çalışıldığı bir süreç bu. Mersin’de bizim maalesef sayın Kocamaz’ın müracaatıyla ilgili il başkanı ve il başkan yardımcısı olarak kendisine yetki verilmiş arkadaş gidip müracaatını yapmadılar. Biz de bu konuda suç duyurusunda bulunduk. YSK’ya bunların yetkisiz olduğunu, il seçim kurulunun da hukuksuz davrandığına dair müracaatta bulunduk. Müracaatımızı reddettiler. Hatta, YSK Başkanı, bizim temsilcimize alay ederek, ‘Çok gayret ettiğini genel başkanına söylersin’ dedi. Bir derbi maçında eliyle gol atan oyuncuyu kendi taraftarı kınarken, Türkiye’de maalesef siyaset böyle bir konuma geldi. Tekrar YSK’nın gündemine gelebilir. Ben Sayın Erdoğan’ın hiç değilse rol icabı bu süreçte hukukun işleyebilmesini sağlayacağını düşünmüştüm, yanılmışım” dedi.

“2 ADAYLI BİR SEÇİME GİDİLEBİLİR”
Kocamaz’ın aday olamaması durumunda başka bir adaylarının daha olabileceğinin sinyalini veren Akşener “İl seçim kurulu üzerinde bir toplantı yapılacak, 15 kişi itiraz etti. Olmadığı takdirde 2 adaylı bir seçime de gidilebilir. Başka alternatifler de var. Onlara Sayın Kocamaz’ın tercihine göre bakacağız.” dedi

“YSK'NIN TAVRI BELLİ”
Yaşananları “İğrenç işlerin ve paranın da döndüğü bir olay bu” diyerek niteleyen Akşner, “Mersin İl Seçim Kurulu 17:26'da eliyle kargacık burgacık bir yazıyla bir müracaatı kabul etti. Kıran kırana bir seçim var. MHP adayının attığı bir tweet var. Hamit Tuna'nın attığı tweet. Diğer taraftan 17:26'da kapıların kapanması gereken bir de 17:50'de yetki verdiğimiz biri…. Bu insanları biz 17:50'de görevden aldık. İYİ Parti'nin adayı yok. Bunu anladık. Demokrat Parti adayı istifa etti oradan müracaat etti. İddiaya göre Hamit Tuna'nı organize ettiği 15 kişi itiraz etti. Centilmenlik olması gereken bir seçimde bir adayı komplo kurarak seçim dışına atmayı Mersinlilerin ferasetine sunuyorum. İl Seçim Kurulu'nun uygunsuz davrandığını YSK'ya bildirdik bizi reddettiler. Bir derbi maçında eliyle gol atan futbolcuyu taraftarı kınarken Türkiye'de siyaset bu noktaya geldi. YSK'nın tavrı belli. Sadi Güven bizim müracaatımızı temsilcimizle dalga geçerek, “Çok gayret ettiğini genel başkanına söylersin” diyerek reddetti. Sayın Erdoğan'ın tarafsız kalınmasını sağlayabileceğini düşünmüştüm ama kalınmadı. İl Seçim Kurulu üzerinde bugün yapılacak bir toplantı var. 15 kişi itiraz etti. Siyasetin geldiği nokta bu. Başka alternatifler var. Mersin için Sayın Kocamaz ile bir görüşme yaptık. Kocamaz ile Seçim Kurulu da aday olamaz derse mümkün olmuyor. Başka bir alternatif üzerinde sayın Kocamaz'ın riyaseti üzerine konuşuyoruz. Başka bir önlem alırlar diye şimdilik bunu konuşmuyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA