CENGİZ’E ÇED GEREKMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CENGİZ’E ÇED GEREKMİYOR!


 

Akkuyu Nükleer Santrali İnşaatı için gerekli olacak beton malzemenin karşılanması amacıyla Cengiz İnşaat tarafından kurulacak beton santraline ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu verildi.

SONER AYDIN

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Deniz Hidroteknik Yapılarının İnşaatı için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması amacıyla saha içerisinde beton santrali kurulup işletilecek. Akkuyu bölgesi içerisinde kalan beton santralinin kapasitesi 90 metreküp saatten 160 metreküp saate çıkartılacak.

ÇED KAPSAM DIŞI BIRAKILDI!

2014’te kurulan ve saatte 90 metreküp kapasite ile çalışan beton santraline eşik değerinden az olduğu için Mersin Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce Çevresel Etkileri Değerlendirmesi (ÇED) kapsam dışı olarak değerlendirildi. 4 yıl boyunca saatte 90 m3 kapasite ile çalışan beton santralinin kapasitesinin artışı için yeni proje hazırlandı. Hazırlanan proje tanıtım dosyasına göre, mevcut santralin kapasitesi 70 metreküp arttırılarak 160 metreküpe çıkartılacak. Proje için hazırlanan dosyayı inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verdi. Müdürlükten yapılan açıklamada,  “Mersin ili Gülnar İlçesi Hürriyet Mahallesi mevkiindeki Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılması planlanan beton santrali (90 m3'den~160 m3'e) kapasite artışı projesi ile ilgili olarak bakanlığımıza sunulan Proje Tanıtım Dosyası (PTD) incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince beton santrali (90 m3'den~160 m3'e) kapasite artışı projesine Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir” denildi.

ÇED RAPORU HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILMADI!

Beton santralinin sahibi ise tanıdık isim. Santrali Türkiye’de sık sık eleştirilerin hedefinde yer alan Cengiz İnşaat kuracak. Beton santralinin hayata geçirilmesi için Cengiz İnşaat’a bütün imkanlar sağlanırken, onay verilen proje için hazırlanan tanıtım dosyasında halkın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıdan söz edilmedi. Yine raporda beton santralinin etkilerinden de bahsedilmedi.

7 YIL BOYUNCA BETON ÜRETECEK

 Proje alanına en yakın yerleşim yeri kuş uçuşu yaklaşık 3,5 km uzaklıktaki Büyükeceli Mahallesine ait konutlar. Kurulması planlanan beton santrali Gülnar ilçe merkezine ise kuş uçuşu yaklaşık 25 km. Ömrü 7 yıl olarak planlanan 160 metreküp kapasiteli Beton Santrali Projesinde en fazla 15 kişi çalışacak. Çalışacak personelin barınma ve diğer ihtiyaçları Akkuyu NGS saha sınırları dışarısındaki kamplarda sağlanacak. Projenin tahmini bedeli ise 950 bin TL olarak belirlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA