KADERİ BUGÜN BELLİ OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADERİ BUGÜN BELLİ OLACAK!


 

Büyükşehir adaylığını koyan Burhanettin Kocamaz’ın DP’den adaylığına 5 itiraz geldi! İl Seçim Kuru kararını bugün açıklayacak!

HEDİYE EROĞLU

Müracaatını yasal sürede yapamadığı için İYİ Parti’den aday olamayan daha sonra Demokrat Parti'den (DP) başvuru yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın DP’den adaylığı da zora girdi. Mersin İl Seçim Kurulu’na Kocamaz’ın DP’den adaylığına 5 ayrı itiraz başvurusu yapıldı.

Bazı vatandaşlar tarafından Mersin İl Seçim Kurulu’na Burhanettin Kocamaz’ın adaylığıyla ile ilgili itiraz dilekçesi sunuldu. İtirazın duyulması ile bazı vatandaşlar destek amaçlı Adliye önünde bir araya gelerek, Demokrasi Nöbeti adı altında uzun süre beklediler.

Siyasi partiler kanunun 37 ila 40’ıncı maddeleri uyarınca Kocamaz’ın DP’den aday olamayacağı belirtilen dilekçede ayrıca YSK’nın bu konuda daha önce verdiği ve emsal teşkil edecek kararlar da hatırlatıldı.

“BİZDEN DAHA NE İSTİYORSUNUZ?”

Burhanettin Kocamaz bu başvurulara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kocamaz “"Bildiğiniz gibi bir kirli el önümüzü kesmek, halkımızla bağımızı koparmak ve Mersin’e yapacağımız hizmetleri engellemek için oyun üstüne oyun tezgâhlıyor. Bağımsız aday ol, dediniz bağımsız gibi bir partiden Demokrat Parti'den aday olduk. Derdiniz ne? Bizden daha ne istiyorsunuz?” ifadesini kullandı.

“BU SINAV MERSİN'İMİZİN DEMOKRASİ SINAVIDIR”

Kocamaz dün konuyla ilgili yaptığı sosyal paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi: “Mersin’imizi dünya kenti yapma yolundaki ülkümüzü çekemeyenler, sayısız hizmetlerimizi hazmedemeyenler, gelecek vizyonumuzdan gözleri kamaşanlar yolumuza her türlü taşı koymaya, boylarından büyük duvarlar örmeye devam ediyorlar.

Bizler her zaman olduğu gibi seçimler demokrasi şöleni şeklinde olsun ister ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürürken; sayısız algı manipülasyonları ve haince tuzaklarla bu havanın dağıtılmak ve Mersin’in oldu bittiye getirilmek istendiğine hep birlikte şahit oluyoruz.

Bu kutlu yürüyüş, artık şahsımı aşmış ve bir Mersin davası hâline gelmiştir. Bilinmelidir ki, önümüze konan engeller arşa da ulaşsa, Biz o engelleri halkımızla birlikte aşmaya yeminliyiz. Engelleri, bugüne kadar aştığımız gibi yine birlikte aşacağız. Bugün Mersin halkı olarak geçmekte olduğumuz ve birlikte vereceğimiz bu sınav Mersin'imizin demokrasi sınavıdır.

Mersin'imizi eski pasif ve karanlık günlerine döndürmeye çalışan bu odakların kimler olduklarını elbette kesin olarak bilemiyoruz. Fakat var olduklarını, her yerde olduklarını ve her gün yeni tezgâhlar açtıklarını iyi biliyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA