“EMEKLİ POLİSLER İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EMEKLİ POLİSLER İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR”


 

Hükümet yetkilileri 3600 ek gösterge talebinin, takvimin uygun olması durumunda seçimden önce TBMM’ye gelebileceğini açıklarken, Mersin Emekli Polisler Platformu, hükümete; “Emekli polisler insanca yaşamak istiyor” mesajı verdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Emekli Polisler Platformu, hükümete; 3600 ek gösterge talebinde bulundu. Konuyla ilgili Balıkçılar Barınağı yanındaki saat kulesi önünde aileleri ile birlikte bir basın açıklaması yapan emekli polisler, “Emekli polisler insanca yaşamak istiyor” pankartı açıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gönül Öztürk, Türk Polis Teşkilatı’nın fertleri olarak uzun yıllar boyunca ülkenin değişik bölgelerinde ailelerinden, sağlıklarından ve hayatlarından fedakarlık yapıp zor koşullar altında çalışarak emekli olduklarını söyledi.

“HEP SÖZLER VERİLDİ AMA UMUTLAR BAŞKA BAHARA ERTELENDİ”

Bu süreç içerisinde polisin emeğinin her zaman övüldüğün ancak hak ettiği değere gelince her 10 Nisan’da sözler verilip, umutların bir başka bahara ertelendiğini aktaran Öztürk, “Polisin yaptığı fedakarlıkların bilinmesine rağmen gerek idarecilerin gerekse meslek büyüklerinin bu konuda kayıtsız kalmış olması bizleri daha da derinden yaralamıştır. Hem maddi hem de manevi yönü ile gönülleri kırılarak tükenmişlik sendromu yaşayan teşkilat mensuplarımıza defalarca verilen 3600 ek gösterge sözü bugüne kadar yerine getirilmemiştir.

“EMEKLİ OLUNCA, YÜZDE 60 HAK KAYBINA UĞRUYORUZ”

Polis teşkilatının toplumda huzuru ve düzeni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, hukukun üstünlüğü ve devletin otoritesini sağlamak gibi önemli ve vazgeçilmez görevleri vardır. Hukuk çerçevesinde yasaların kendisine verdiği yetki ve sorumluluğun bilincinde, devletin bekası milletin huzur ve güveni için gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemektedir. Polis aktif görev yaparken emniyet hizmetleri tazminatından ve aile yardımından faydalanırken, emekli olduktan sonra bu tazminatların bütünüyle kesilmesinden dolayı yaklaşık yüzde 60 oranında bir hak kaybına uğramaktadır.

ANAYASA AYKIRI

Ayrıca günümüz asgari ücretinden düşük maaş alan ve evini geçindirmeye çalışan arkadaşlarımız var. Emeklilerimizin yüzde 95’i, 650, 800, 1100, 2200 ve 3000 ek göstergeden emekli maaşı almaktadır. Bu durum anayasamızın sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi yine Anayasamızın 55. maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında belirtilen, ‘Ücret emeğin karşılığıdır’ ve ‘Devlet çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır’ hükümlerine ters düşmektedir.

“SELAMIMIZI ALMAYANA BİZ DE SELAM VERMEYİZ”

Açıklanan insani ve hukuki gerekçelerle Polis Teşkilatı 150 bin emeklisi, 280 bin aktif çalışanı ve aileleri ile birlikte 2 milyonu aşkın bir nüfusa sahiptir. Emeklisi, aktif çalışanı ve aileleri ile birlikte emniyet teşkilatının talebi, emekli olunca kesilen, aile yardımı ödeneğinin ve emniyet hizmetleri tazminatının emekli maaşlarına eklenmesi ve eğitim farkı gözetmeksizin 3600 ek göstergenin verilmesini istiyoruz. Mersin’den, Atatürk Parkı’nda biz emekliler Ankara’ya kucak dolusu selamlar, saygılar sunuyoruz. Selamımızı alın, yoksa selamımızı almayana biz de selam vermeyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA