DOĞU AKDENİZ KARİYER İÇİN MERSİN’DE BULUŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞU AKDENİZ KARİYER İÇİN MERSİN’DE BULUŞACAK


 

Türkiye’deki ilk ve tek kariyer fuarı olma özelliği taşıyan Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı, 5-6 Mart tarihlerinde 9 farklı üniversitenin katkısı ile mersin’de gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde, Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından bölgedeki farklı üniversitelerin katkılarıyla düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 2019’un tanıtım toplantısı yapıldı.

Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 2019, 5-6 Mart tarihlerinde 9 farklı üniversitenin katkısı, yüzden fazla seçkin firmanın ve kamu kurum kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Fuarda, atölye çalışmaları, üst düzey yönetici konuşmaları, iş ve staj imkanları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Üç binden fazla ziyaretçinin katılımı beklenen etkinlik, Türkiye’deki ilk ve tek kariyer fuarı olma özelliğini taşıyor. 

“GENÇLERE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAK”
Fuarın tanıtımı ile ilgili Vadi Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya; Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran,  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Proje Müdürü Neşe Gülmez, Mersin Üniversitesi (MEÜ)  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, MEÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege ve üniversitelerin kariyer merkezi temsilcileri katıldı.
Gerçekleştirilecek fuarın, gençlere fırsat eşitliği sağlamayı amaçladığını belirten Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Proje Müdürü Neşe Gülmez; “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde gençlerimize fırsat eşitliği yaratmak için 8 ilimizde bölgesel kariyer fuarları düzenliyoruz. Burada Mersin’in önemi çok büyük, çünkü ilk fuar burada yapılacak. Umuyorum, tüm gençlerimiz için çok güzel imkanlar sağlayacağımız bir fuar ile başlayacağız” ifadelerini kullandı. 
Gülmez; ayrıca katkılarından dolayı Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve MEÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege'ye teşekkür etti.
Etkinliğin ilk olarak Mersin’de gerçekleştirilecek olmasının Mersin Üniversitesi adına gurur verici olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı fuarın Cumhurbaşkanlığı himayesinde olmasının ayrıca önem arz ettiğini vurguladı.  Prof. Dr. Çamsarı "Aslında biz bir çok proje yaptık ama bu tür fuarlar vizyon genişletici etkinlikler. Bunun farkında olunması ve başlangıç için de ilimizin seçilmesi bizleri onurlandırdı. Fuar inşallah beklediğimiz ilgiyi görür, biz de bu konuda elimizden geleni yapacağız. dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı etkinliğin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.  
Düzenlenecek bu tarz fuarların öğrenciler için önemine vurgu yapan Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünay Ay ise; “Üniversiteler 2010 yılından itibaren bu tarz etkinliklere önem vermeye başladılar. Bu fuarlar öğrencilerin kendilerini göstermek ve imkanları görmesi açısından ciddi mekanizmalar. Umarım, bu fuarlar geleceğe yönelik faaliyetler içerisinde yer almaya devam eder” şeklinde konuştu.
Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol düzenlenecek fuarın yaşanan istihdam probleminin çözümüne katkıda bulunacağını belirtti. Prof. Dr. Yüceol, öğrencileri geleceğe hazırlamak ve iş bulmalarına yardımcı olmak için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını söyledi. 
MEÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege; ‘’Üniversitemiz öğrencileri ve diğer üniversitelerin öğrencilerinin, iş ve staj imkanlarını bulabileceği ve yaşanan istihdam sorununa bir nebze çözüm olabilecek önemli bir etkinliği düzenleyecek olmaktan dolayı mutluyuz. Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne bizlere güvenerek ilk fuarı gerçekleştirme kararları için teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA