“KADIN CİNAYETLERİNİ NEFRETLE KINIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADIN CİNAYETLERİNİ NEFRETLE KINIYORUZ”


 

Mersin’de çok sayıda kadın avukat kentte yaşanan kadın cinayetlerine adliye önünde tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi kadın avukatlar Adliye önünde bir araya gelerek kadın cinayetlerini protesto etti. Kadın avukatlar adına açıklama yapan merkez Başkanı av. Şirin Güner, kadın cinayetlerinin vahim sayılara ulaştığını söyledi. 

“ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLARIN YANINDAYIZ”
Kadın cinayetlerinin erkekler tarafından uygulanan şiddet piramidinin en tepesinde yer aldığını kaydeden Güner, “Akabinde cinsel, fiziksel ve sözel şiddet, mağduru suçlama, ayrımcılık, nesneleştirme/ insanlıktan çıkarma, katı geleneksel roller, tabanda ise ırkçı, cinsiyetçi, nefret dolu aşağılayıcı dil ve şakalar yer almaktadır. Toplumsal eşitsizliğin erkek ve kadına yüklemiş olduğu roller, kadın cinayetlerinin artmasına neden olmakta, kadınları hedef göstermekte ve erkeklerin nesnesi haline getirmektedir. İlimiz Mersin’de, 2019 yılının henüz başında olmamıza rağmen erkek şiddetine maruz kalmış birçok kadın, cinayete kurban gitmiştir. Mersin Kadın Hakları Merkezi olarak, mağdur olan kadınlarımıza ve ailelerine, gerek emniyet aşamasında, gerekse soruşturma ve kovuşturma aşamasında, hukuki ve manevi destek sunmaya çalışılmaktayız. Ancak yargılama sonucunda cinayetleri teşvik edici unsur haline gelen “haksız tahrik”, “iyi hal” gibi indirimlerin uygulanması, erkek şiddetinin gün geçtikçe artmasına neden olmaktadır. Kadınlar artık hiçbir yerde güvende değildir, evde, sokakta, işyerinde tüm alanlarda tehlike altındadır ve bu tehlikenin gerekli önlemler alınmazsa artacağı gün gibi ortadadır. Bunu önlemek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmaları, kasten ve korkunç bir şekilde işlenen bu suçlar için hiçbir indirimin yapılmaması ile mümkündür. Yakın tarihte eşi tarafından katledilen Cemile Ertürkoğlu'nun acısı tazeyken, 14 Şubat’ta tarihinde Kübra Aşkın öğretmen, eski eşi tarafından sokak ortasında vahşice öldürülmüştür. Mağdur ailenin acısı acımızdır, bu acıyı hisseden herkese sabır diliyoruz. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, yargılama süreci boyunca ailenin yanında olacağız. Cemile, Kübra ve tüm kadınlarımız için adalet sağlanana dek, hukuksal mücadelemiz devam edecek” dedi.

“SANIKLARA HAK EDİLEN CEZALAR VERİLSİN”
Kadınların yaşam hakkını ihlal eden suçlarda, sanıklara hak edilen cezaların verilmesini isteyen Güner, “Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi ve diğer kadın derneklerinin de yer aldığı kadın platformlarının bu mücadelesine, özellikle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı; bu dosyaların takibini özenle yapmaya, kadın cinayetlerine ilişkin resmi verilerin doğru aktarılmasını sağlamaya ve yine kadınların korunmasına ilişkin önlemler alınırken, bunların yalnızca teoride kalmaması, pratikte uygulanması için, emniyeti ve tüm adli birimleri kadınların gerçek anlamda korunmasının sağlanması hususunda göreve davet ediyoruz.  Kadınların yaşam hakkını ihlal eden bu suçlarda, sanıklara hak edilen cezaların verilmesi, mücadelemizin temelini oluşturmaktadır. Bu mücadelemiz, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet son bulana kadar devam edecek” diye konuştu.

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA