ORANLI’DAN GAZETEMİZE ZİYARET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORANLI’DAN GAZETEMİZE ZİYARET


 

Mersin Basın İlan Kurumu Müdürlüğü görevine atanan Çetin Oranlı, “Mersin basınının daha güzel noktalara gelmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

GİZEM EKİCİ

Geçtiğimiz ay Tokat Basın İlan Kurumu Müdürlüğü görevinden Mersin Basın İlan Kurumu Müdürlüğü’ne atanan Çetin Oranlı gazetemizi ziyaret etti. Kentteki yerel gazetelere nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Oranlı gazetemiz Genel Müdürü Yüksel Ekici’yi ziyaretinde, “Geçen ay göreve başladım. Görevim sürece mesleki tecrübeyi sektör için kullanmaya çalışacağım. İş birliği içerisinde olacağız. Gazetelerimizi geleceğe daha güzel taşımak için elimizden ne geliyorsa yapma çabası içinde olacağız. Bir dizi etkinlikler de buna dahil. Aynı zamanda fikir işçileriyle de diyalog içinde olup katkı sağlamaya çalışacağız. Mersin basınının daha güzel noktalara gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

ÇETİN ORANLI KİMDİR?
Çetin Oranlı, 1974 yılında Ordu’nun Kumru ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kumru’da tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı. Üniversite öğrencisi iken önce Milli Gazete’nin Konya bürosunda, ardından Konya merkezli Merhaba Gazetesi’ne muhabir olarak çalışmaya başladı. Mezuniyet ve askerlik görevinin ardından aynı gazetede 10 yıla yakın süre Yazı İşleri Müdürü olarak görev aldı. Merhaba’da toplam 16 yıl çalışan Oranlı, yazı dizileri ve röportajlar başta olmak üzere, gazetecilik çalışmalarından ötürü çok sayıda ödül aldı. Çeşitli panel ve toplantılarda yerel basın ile sorunları üzerine sunumlar yaptı. Konya sanayisinin gelişim ivmesini 60 bölümden oluşan ‘Başarı Öyküleri’ isimli yazı dizisi ile gündeme taşıdı. ‘Başarı Öyküleri’ ASKON Genel Merkezi tarafından Türkiye’nin En İyi Yazı Dizisi (2005 yılının) seçildi ve ödülü dönemin Başbakan Yardımcısı tarafından takdim edildi. Merhaba Gazetesi’nde; siyaset, kültür başta olmak üzere gazetecilik yaptığı dönemde yüzlerce röportaj gerçekleştirdi. Ankara Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyesi olan Oranlı, 2006-2012 yılları arasında iki dönem Konya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği görevini yaptı. 2012 yılından bu yana Basın İlan Kurumu’nda görev yapıyor. İlk kitabı ‘Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik’ Mart 2016’da yayımlandı. ‘Seçme Röportajlar’ ile 28 Şubat Süreci’nde yaşadıklarına ilişkin çalışmalarını kapsayan kitapları ise hazırlık aşamasında.  İngilizce bilen Oranlı, evli ve 3 çocuk babası.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA