SİLİFKE’DE ÇİFTÇİLERE 10 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE ÇİFTÇİLERE 10 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI


 

Mersin’in Silifke ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün işbirliğiyle yapılan çalışma kapsamında çiftçilere 10 bin adet Gemlik cinsi fidan dağıtıldı.

İlçede zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla Bursa'dan getirilen zeytin fidanları Kaymakam Şevket Cinbir, Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün'ün de katılımıyla kapalı pazar yerinde törenle dağıtıldı. 

Kaymakam Cinbir, törende yaptığı konuşmada, amacın ilçede var olan zeytin bahçelerini çoğaltmak olduğunu kaydetti. Piyasa değeri 9-10 lira olan fidanların Ziraat Odası ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün işbirliğiyle çiftçilere 5 liradan ulaştırıldığını ifade eden Cinbir, kayıtlara ilçe genelinde 38 bin dekar kapama zeytin bahçesinde 1,5 milyon adet zeytin ağacı bulunduğunu, ancak fidan sayısının 2 ila 3 milyon arasında tahmin edildiğini belirtti. Farklı aromasıyla yağının da tercih edildiği zeytin üretimini Silifke'de arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Cinbir, "Bu işbirliğini gerçekleştiren Ziraat Odamıza ile Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize de bol ve bereketli günler diliyorum" dedi. Oda Başkanı Doygun da, çiftçilerden gelen talep üzerine araştırma yaptıklarını, en uygun fiyata Bursa'da bulduklarını ve piyasada tanesi 9-10 liradan satılan fidanları çiftçilere 5 liradan dağıttıklarını söyledi. Amaçlarının ilçe genelinde zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek olduğunu vurgulayan Doygun, gelen talebe göre fidan dağıtımına önümüzdeki günlerde de devam edebileceklerini kaydetti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA