HASTANEYE ULAŞIM KRİZİ ÇÖZÜLDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTANEYE ULAŞIM KRİZİ ÇÖZÜLDÜ!


 

Mersin’de Şehir Hastanesi’ne sadece belediye otobüslerinin yolcu taşımasına izin verilmesi nedeniyle ortaya çıkan krizi minibüslere izin verilmesiyle çözüldü.

SONER AYDIN

Açılışı 3 Şubat 2017’de gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk şehir hastanesi özelliği taşıyan Mersin Şehir Hastanesi’nde ulaşım krizi çözüldü. Açıldığı günden bu yana hastaneye çıkılmasına izin verilmeyen minibüslerin, vatandaşları yaklaşık 1 kilometre aşağıdaki göbekte indirmesi özellikle yaz aylarında büyük sıkıntılara neden oluyordu. 2 yıldır taleplere kayıtsız kalan Büyükşehir Belediyesi, seçimlere 2 aydan az bir süre  kala minibüslerin hastaneye çıkmasına izin verdi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nun 16 Şubat 2018’de aldığı karar ile Kurdali Koop., Osmaniye Koop. ve Silifke Koop. minibüsleri vatandaşları Şehir Hastanesi’nin A ve D. kapısına kadar götürecek.

“HEM VATANDAŞLAR HEM DE ESNAF İÇİN GÜZEL KARAR”
Belediyenin aldığı kararı olumlu karşılayan Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, “Bu hem esnaf hem de vatandaşlarımız adına güzel bir karar. Vatandaş hastaneye ulaşmak için 2 araç değiştirmek zorunda kalıyordu. Biz şehrin her tarafına gidiyorsak Şehir Hastanesi’ne de gitmemiz gerekiyor. Seçim arifesinde UKOME kararı ile izin verildi. Yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

ESNAF DA VATANDAŞLAR DA MEMNUN
İki yıldır hastaları Şehir Hastanesi’nin 1 kilometre uzağındaki göbekte bırakmak zorunda kalan minibüs şoförleri de karardan mutlu olduklarını söyledi. Hastaları hastaneye çıkartmadıkları için zaman zaman sorunlar yaşadıklarını belirten şoförler, sorunun çözülmesini memnuiyetle karşıladı. Hastaneye ulaşmak için yaklaşık 1 kilometre yürümek zorunda kalan vatandaşlar da karardan mutluluk duyduklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA