SURİYELİ MÜLTECİLERE HAKLARI ÖĞRETİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİ MÜLTECİLERE HAKLARI ÖĞRETİLDİ


 

Mersin’de Suriyeli mültecilere ‘haklarımızı biliyor muyuz?’ atölye çalışması yapıldı.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Baro İnsan Hakları Merkezi ile Yuva Derneği işbirliğinde, Yuva Derneği ev sahipliğinde geçici koruma altındaki Suriyeli mültecilere yönelik düzenlenen ‘Haklarımızı Biliyor muyuz?’ konulu temel haklar atölyesinin ikincisinde; Mersin'deki Suriyeliler, hukuki destek olanakları ve geçici koruma yasası hakkında bilgilendirilerek, gündelik yaşamda haklara erişimleri konusunda bilinçlendirildi.  

“HUKUKİ DESTEK İÇİN DOĞRU ADRES MERSİN BAROSU”
Yuva Derneği İnsani Gelişim Programı altında gerçekleşen, “Haklarımızı biliyor muyuz?” temalı eğitimde, Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Hasan Keleşoğlu, Başkan Yardımcısı Av. Ezgi Özkan ve Av. Battal Gazi İnci,  hukuka erişim ve haklar konusunda yaptıkları sunumla Mersin Barosu’nun Adli Yardım Bürosu, geçici koruma statüsü ve sığınmacıların özellikle eğitim, sağlık gibi temel hakları konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaşanılan sorunlara cevap verilerek interaktif katılımın sağlandığı atölye çalışmasında, Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi eğitici avukat ekibi özellikle; geçici koruma statüsünde bulunan kişilere yönelik eğitim, sağlık ve çalışma haklarından faydalanabilmeleri için nerelere başvurmaları gerektiği konusu başta olmak üzere, tüm yasal hakları konusunda farkındalık yarattı. Yuva Derneği geçim kaynakları merkezinden faydalanan kişilere ulaşıp, belirli periyotlarda atölye çalışması yapılarak, kişilerin hakları konusunda bilinçlenmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyleyen avukatlar, Suriyelilerin hukuki destek alabileceği adresin Mersin Barosu olduğunu belirttiler. Avukatlar ayrıca, ekonomik durumu yetersiz olan Suriyeliler için de Mersin Barosu Adli Yardım Bürosu’na başvurabileceklerinin bilgisi verilmiştir. Ayrıca, Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi bünyesinde oluşturulacak olan Mülteci Hakları Komisyonu üzerinden, mültecilere gönüllü hukuki yardım sağlayacaklarını ifade eden avukatlar, “Milyonlarca mültecinin sosyal entegrasyonu, Türkiye’nin ve kentimizin önemli sorunlarından birisi olduğu unutulmamalıdır” dedi. Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi avukatlarının sunumu, mültecilerin sorularının cevaplanması ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA