SANAT DÜNYASINDAN ‘SEVGİ VE ŞİİR’ BULUŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SANAT DÜNYASINDAN ‘SEVGİ VE ŞİİR’ BULUŞMASI


 

Mersin’de sanat dünyası “Şiir ve Sevgi Buluşması” etkinliğinde bir araya gelerek, şiirler ile 21. yüzyılda aşk yolculuklarını paylaştı.

GİZEM EKİCİ

İçel Sanat Kulübü ve Akdeniz Sanat Oluşumu işbirliği ile, “Mersin'de Şiir ve Sevgi Buluşması” etkinli düzenlendi. “Sevgili Şiir” başlığıyla kulüp Müfide İlhan - Ayşe Uğural Salonu’nda düzenlenen geceye, Antakya’dan Güler Kalem ve Edip Yeşil, Mersin’den; Bedriye Korkankorkmaz, Aydan Yalçın, Ali F. Bilir, Eyüp Ekinci, Mine Bahçeci, Nejmiye Duru, Mustafa Ekici ve Baha S. Akıner ile Gülnar’dan Sevim Üzüm Bolaç, Silifke’den Uğur Olgar, Gültekin Tezcan ve Dürdana Sarı ile Mut’tan Nihat Mustul ile Nevruz Özcan katıydı.
Genel sunumu Ferhat İşlek’in yaptığı gece, Adnan Gül ve Orhan Özdemir’in, “Parantez Şiirler ve 21. Yüzyılda Aşk Yolculukları” başlıklı söyleşi ile başladı. 

“YERELDE SIKIŞMIŞ ŞAİRLER, BU ETKİNLİKLER İLE SESİNİ DUYURUYOR”
Şairler okudukları bir birinden güzel şiirleri ile sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşattı.  Programın sonunda emekli eczacı Şair ve Yazar Ali F. Bilir’in eşi Saadet Bilir ile birlikte söylediği Karacaoğlan’ın koşma’sı salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.   
ASO Genel Koordinatörü Ferhat İşlek 14 Şubat Sevgililer Günü’nün de düzenlemeyi düşündükleri etkinliğin, hafta içine denk gelmesi nedeniyle hafta sonu düzenlediklerini belirtti. İşlek, “Bu programın en önemli özelliği Mersin ve bu coğrafyadan, Çukurova’dan, Antakya’dan, Adana’dan, Mut’tan, Silifke’den, Gülnar’dan yerel şairlerin buraya katılmış olmaları buluşmalarıdır. En önemli farklı yönü bu” şeklinde konuştu. 
Amaçlarının yerelde sıkışmış, yada kendini ifade edememiş, etme imkanı bulamayan şairlere fırsat vermek olduğunu vurgulayan İşlek, “İlerde bu tür programlarımız devam edecek. Akdeniz Sanat Oluşumu çerçevesinde zaten sürekli bu tür programlar yapıyoruz. Şimdi 9 Mayıs’ta bu defa Anamur, Aydıncık, Tarsus ve diğer oradaki yerel şairleri buluşturmayı düşünüyoruz” dedi. 
İşlek, programa gençlerin ilgi göstermediği yönündeki soruya ise, “Bunun bir çok nedeni var. Gelen kendi gencini getiriverseydi buraya sorun çözülürdü” yanıtı verdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA