MÜZEBÜS’ÜN YENİ DURAĞI MERSİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜZEBÜS’ÜN YENİ DURAĞI MERSİN


 

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs’ün yeni durağı Mersin olacak.

Haber Merkezi

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Mersin’de  öğrencilerle buluşacak.
Müzebüs’ün Mersin turu, 18 Şubat tarihinde Mut ilçesindeki Şehit Sedat Damburacı Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 19 Şubat tarihinde Mezitli ilçesindeki Kale İlk ve Ortaokulu’nu, 20 Şubat tarihinde Silifke ilçesindeki Karadedeli Ortaokulu’nu ve 21 Şubat tarihinde Aydıncık ilçesindeki Aydıncık İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs, son olarak 22 Şubat tarihinde yine Aydıncık ilçesindeki Yenikaş Soğuksu Ortaokulu’na konuk olacak. 

MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Yola çıktığı günden bu yana  2.219 okulun 481.210 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA