ADALET NÖBETİ ANADOLU’YA YAYILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADALET NÖBETİ ANADOLU’YA YAYILIYOR


 

Avukatlara yapılan haksız tutuklamaları ve tüm hukuksuzları protesto etmek amacıyla Türkiye’deki baroların öncülüğünde avukatlar tarafından başlatılan adalet nöbeti Anadolu’ya yayılıyor.

Avukatlara yapılan haksız tutuklamaları ve tüm hukuksuzları protesto etmek amacıyla Türkiye’deki baroların öncülüğünde avukatlar tarafından başlatılan adalet nöbeti Anadolu’ya yayılıyor.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre; Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 85 hafta süren adalet nöbeti, Baroların çağrısıyla her ay başka bir ilde yapılacak ve ilki, 15 Şubat’ta Bursa Adliyesi önünde gerçekleşti.

Mersin Barosu Saymanı Kazım Yüksel, avukatlara yapılan haksız tutuklamaları ve tüm hukuksuzları protesto etmek amacıyla Bursa Barosu’nun ev sahipliğinde Bursa Adliyesi önünde gerçekleşen adalet nöbetine katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatlar, ‘Savunmayı Savunuyoruz’ pankartı açarak, tek tek basın açıklaması yaptı.

“GÜR SESİMİZ KISILAMAZ”

Bursa Barosu’nun ev sahipliğinde, baro başkanları ve avukatların katılımıyla gerçekleşen adalet nöbetinde basın açıklaması yapan Yüksel, hak arama özgürlüğünün sesi olan adalet savaşçısı avukatların, gür sesini kısmak için asılsız iddialarla tutuklandığı bir dönemden geçtiğimizi ifade eden ederek, “Adaletin bekçisi olan avukatlar, maalesef her gün bir soruşturma tehdidi altında mesleğini yapmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından meslektaşlarımızla birlikte, yaklaşık iki yıldır sürdürdüğümüz adalet nöbetimiz ile hak arama özgürlüğünün sesi olan avukatların sesinin kısılamayacağını bir kez daha haykırmak için, hukuksuzca tutuklu olan meslektaşlarımızın özgürlüğü için buradayız.

“BOZUK ADALET SİSTEMİNİN SAĞLAM ÇARKLARI AVUKATLARDIR”

Meslektaşlarımız maalesef her gün bir soruşturma tehdidi altında mesleğini yapmakta, müvekkilini savundukları için çeşitli asılsız iddialarla tutuklanmaktadır. Hatta meslektaşlarımız, mahkemece serbest bırakılıp, gerekçesiz yeniden tutuklanmaktadır. Otoriter rejimin özgürlükler üzerinde baskısını her geçen gün artırarak hissettirdiği ülkemizde, savunma hakkının sınırları her geçen gün daha da daraltılmaktadır. OHAL ile birlikte, avukatlarımızın maruz kaldığı hak ihlalleri her geçen gün daha da artmıştır. Savunmanın şeklen var olduğu yargıyı asla kabul etmeyeceğiz. Adaletsizliğin kol gezmesi ve yargının çöküşünü karşısında susmak yerine, biz avukatlar bozulan adalet mekanizmasının düzeltilmesi için, hukuksuzca tutuklanan meslektaşlarımızın serbest bırakılması için nöbetteyiz. Bozuk adalet sisteminin tek sağlam çarkları biz avukatlardır. Avukatlar olarak, durmuş bir sistemin çarkını iterek çalıştırıyoruz” ifadesini kullandı.

“YOK SAYSANIZ DA BİZ VARIZ!”

Avukatların yasal haklarının ve itibarının korunamadığı ve yargının kurucu unsur olduğu kabullenilemediğini belirten Kazım Yüksel, “Bizi yok saysanız da, biz varız! Avukatlara koridorlarda, mahkemelere gidişte, adliye içinde kimlik kontrolü yapılması ve başlatılan güvenli alan uygulaması, avukatı yargının dışında gören bir yaklaşımın göstergesidir. Savunma mesleğini sindirme, korkutma, susturma çabaları, sözlü ve fiili saldırılar tahammül edilemez boyuta gelmiştir. Avukatlar, işlerini yapamayacak duruma getirilmektedir.

Avukatlar, Atatürk ilkelerine, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine bağlıdır. Bunun için bizler bu ülkenin bağımsız avukatlarıyız. Biz Avukatlar, herkes için adalet diye haykırırız. Adalet nöbetimiz; insan haklarının, adaletin, yargı bağımsızlığının ve ifade özgürlüğünün tesisine, tüm insanların hak arayışına umut ışığı olmuştur. Adliye koridorlarında savunmanın sorunları bitene kadar susmayacağız. Adalet nöbetimiz; adaletsizlik, hukuksuzluk ve keyfilik sona erene kadar, hukuksuzca yargılanan meslektaşlarımızın tutukluluk hallerine son verileceği güne kadar, avukatlığın hak ettiği saygınlığa kavuşacağı, adil yargılanmanın, demokrasinin yeniden sağlanacağı güne kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA