“GÜVENLİ GIDA İÇİN TARIMI ZEHİRDEN KURTARMALIYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÜVENLİ GIDA İÇİN TARIMI ZEHİRDEN KURTARMALIYIZ”


 

Çocukların, mısır şurubuyla obez yapılmasını değil, pancardan üretilen şekerle güle oynaya yaşaması gerektiğini söyleyen Gökçel, gıda güvenliğinin bir insan hakkı olduğunu hatırlattı.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gökçel, 82 milyon vatandaşın yanında 4 milyon sığınmacı ve bir o kadar da turiste ev sahipliği yapan Türkiye’de gıda güvenliğinin sadece bir beslenme sorunu değil, sağlıklı bir çevrede yaşama sorunu olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Gökçel, “Verilmesi gereken karar şudur: Nüfusumuzu ne olduğu belli olmayan, kalitesiz ürünlere mi mahkûm edeceğiz, yoksa kaliteli ve güvenli gıdaları kendi tarlalarımızda üreterek sağlıklı nesiller mi yetiştireceğiz. Biz, kaliteli ve güvenli gıdayı kendimiz ürettiğimiz takdirde daha ucuza ve daha sağlıklı bir diyet uygulayabileceğimize inanıyoruz.”

GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM SORUNU

Gıda güvenliğinin tarladan sofraya düşünülmesi gerektiğinin altını çizen CHP’li Gökçel, ithal tohumların kendi zararlılarını ürettiğini belirtti. Daha fazla yabani ot ve daha fazla böcekle mücadele etmek zorunda olan çiftçinin birkaç tekel tarafından üretilen ucuz kimyasal ilaçlara yöneldiğini söyleyen Gökçel, “bu, ürün sağlığının yanında hava ve suyu da kirletiyor” dedi. Bunun karşısında Akdeniz Meyve Sineği zararlısında olduğu gibi biyolojik ve biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydeden Gökçel, vatandaşı kimyasal ilaçların kullanıldığı ürüne mahkûm etmenin tercih olduğunu savundu.

“ZEHİRDEN KURTARMALIYIZ”

“Toprağımızı, havamızı, suyumuzu, sofralarımızı zehirden kurtarmak için çalışmamız gerekiyor” diyen Gökçel, sağlıklı bir diyet için kendi kendine yeten bir tarım politikası oluşturulması gerektiğini belirtti. Gökçel sözlerini, “Çocuklarımızın, mısır şurubuyla obez yapılmasını değil, kendi pancarımızdan ürettiğimiz şekerimizle güle oynaya yaşamasını istiyoruz. Çocuklarımızı sütsüz peynirle, ne idiği belirsiz yağlarla, şekerli ballarla değil; kendi topraklarımızda üretebildiğimiz sağlıklı gıdalarla büyütmek istiyoruz” diyerek sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA