“MEZİTLİ’DEKİ ALTYAPI EKSİKLİĞİ BİR AYIP” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MEZİTLİ’DEKİ ALTYAPI EKSİKLİĞİ BİR AYIP”


 

Merkez ilçe Mezitli’de belediyenin asli görevleri olan altyapı, yol, asfalt gibi hizmetlerinde dahi sorun olduğunu söyleyen Serdar Soydan, “Mezitli’deki altyapı eksikliği bir ayıp” dedi.

Cumhur İttifakı Mezitli Belediye Başkan adayı Serdar Soydan, gazetemizi ziyaret ederek, Genel Koordinatör Yüksel Ekici ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, projelerini anlatan Soydan, 5 yıla yakın süre ilçe başkanlığı yaptığını söyleyerek, sokağa, sorunlara, isteklere hakim olduğunun altını çizdi.

Mezitli’de belediyenin asli görevlerini yapmakta dahi sıkıntı yaşadığını dile getiren Soydan, ilçe belediyesi, büyükşehir ve merkezi hükümetin farklı partilerden olmasının hizmeti engellediğini, seçilmesi ile bu durumun sona ereceğini belirtti.

“MEZİTLİ’DE YAŞANAN ALTYAPI EKSİKLİĞİ BİR AYIP”

“Büyükşehir ve Mezitli’yi kazanarak güç bir hizmet atağı başlatacağız” diyen Soydan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mezitli’de nereye gidersek gidelim vatandaş yoldan kaldırımdan dahi şikayetçi. Bir belediye yol, kaldırım, faslatta dahi sıkıntı yaşıyorsa Mezitli sorunlar yumağı demektir.

Altyapı da örneğin Mezitli’nin Kuyuluk bölgesinin altyapısı bulunmamakta. Mezitli gibi merkez ilçede altyapı sorunu yaşanması bir ayıp. Bu dönem Mezitli’nin kaybı şundan oldu; ilçe belediye farklı, büyükşehir farklı, merkezi hükümet ise yine farklı bir siyasi partiden. Dolayısıyla sorunların çözümü için gerekli çalışmalarda herkes topu birbirine atıyor. Topu birbirine atan zihniyet noktasında sıkıntı yaşadık. İşte bu dönem bu değişebilir. Büyükşehir’de 15 yıllık tecrübesi ile Hamit Tuna ve arkamızda merkezi hükümetin yetkileri ile sorunsuz bir şekilde sorunları ivedilikle çözmeye çalışacağız” dedi.

“PROJELERİM; TARIM, SANAYİ, KÜLTÜR-SANAT VE SOSYAL BELEDİYECİLİĞE YÖNELİK”

Mezitli’nin sorunlarının çözümü için 2-3 ana başlıkta projelerini hazırladığının da altını çizen Serdar Soydan, bu başlıkları; tarım, sanayi, kültür-sanat ve sosyal belediyecilik olarak sıraladı. Mezitli’nin çok bakir alanlara sahip olduğunu, Mezitli Deresi’nde çevre düzenlemesi yapılabileceğini dile getiren Soydan, “Kimseyi kötüleyerek siyaset yapmak istemiyorum ancak örneğin kadın üretici pazarı güzel bir proje ama eksiklikleri var, fiziki şartları yetersiz. Pazar yerlerinin üzerleri güneş enerji panelleri ile döşenebilir, alt kısma ısıtma boruları yapılabilir. Üretici Pazarları, meslek eğitim kursları ve tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ile güçlendirilmelidir. Mezitli konut ağırlıklı gibi görünse de bir tarım bölgesidir. Bu anlamda göreve geldiğimde belediye tarımla ilgili bir birim kurmak istiyorum” dedi

“MEZİTLİ’NİN CAZİBESİ ARTTIRILMALI”

Mezitli’nin cazibesinin arttırılması gerektiğini de belirten Soydan, “Örneğin sanayimiz çok kısıtlı bir alanda, bunu daha otobana yakın büyük bir komplekse dönüştürebiliriz. Sanayi ve üretimi buraya çekebilirsek bu istihdama da yansır, ilçenin gelişimine de. İlçe belediyeleri bir şeylere ön ayak olmalı. Yatırımcı ile iş insanı ile barışık olmalı. Her şey hoşgörü ve diyalog ile olabilir. Biz ‘hayır’ yüzümüzü göstermeden, Mezitli’nin önünü açabilecek projelerde taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Bu anlamda tarımdan teknolojiye, sanayiye uzman bir ekip ile çalışıyorum. Bu bir ekip işidir. Biz Mezitli’ye bir şeyler yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“TABANDAN BANA DESTEK TAM”

MHP’den CHP’ye geçen Mezitli’de küskünlerin barışması, tabanda birlikteliğin sağlanması adına da önemli çalışmalar yürüttüğünü bildiren Serdar Soydan, “Hem AK Parti hem MHP’de tüm geçmiş belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, gönül verenlerimiz ile bir araya gelerek, fikirlerini aldık,g örüşlerini dinledik. Hepsi de ‘sonuna kadar beraberiz’ dediler. Sahada da beraber geziyoruz. Ben 31 Mart akşamına kadar sahalarda canımla, kanımla, maddi manevi başarı için koşturacağım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA