638 KOLTUK DOPDOLU 1462 KOLTUKLU SALON BOMBOŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

638 KOLTUK DOPDOLU 1462 KOLTUKLU SALON BOMBOŞ!


 

Atatürk Kültür Merkezi boş dururken, Mersin Devlet Opera ve Bale temsillerinin tümünün koruma altındaki Kültür Merkezi’nde yapılmasının nedeni kentte merak konusu oldu.

Mersin Kültür Merkezi kuruluşunun 75’inci yılında 638 koltuğu ile sadece kentin değil bölgenin kültür-sanat adresi Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin (MDOB) temsillerine ev sahipliği yaparken, Yenişehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Atatürk Kültür Merkezi’nde boş kalan 1462 koltuk eleştiri topladı.

BAZI MDOB TEMSİLLERİ NEDEN ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SERGİLENMİYOR?

Araştırmacı -yazar ve Mersin sevdalısı Abdulvahap Kokulu, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında yetkililere seslendi.

“Opera salonu 638 koltuk dopdolu... 1462 koltuklu salon bomboş” başlığıyla yapılan paylaşımda, Kokulu şu ifadelere yer verdi; “Gerçekten merak ediyoruz Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde MDOB temsilleri, kısmen dahi olsa-neden sahnelenmez? Bir sorun mu var? Bir sakıncamı var? Bu iki kurumun yetkilileri aydın ve yapıcı insanlar halbuki. Unutmayalım 75 yıllık koruma altındaki Kültür varlığımız Mersin Kültür Merkezi (Halkevi) artık yorgun. Çok yorgun. Çok yükleniyoruz çok.

14 Şubat günü Mersin Devlet Opera ve Balesi muhteşem bir ‘Sevgililer Günü’ konserini sanatseverlere sundu. Dünyanın seçkin film müziklerini orkestra seslendirdi. Emek verenleri ve Opera Müdürlüğümüzü kutlarız.

İcra edilen konser 638 koltuklu Mersin Kültür Merkezinde idi. Halbuki 1462 kişilik Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi bomboş bekliyordu. Bir başka olaya kiralanmış olsa dahi önceden MDOB -Belediye mutabakatları sağlanabilmeliydi. İhtilaf nedir? Her iki salonun sahipleri kim? Devlet”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA