“ÖLDÜREN SEVGİ İSTEMİYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖLDÜREN SEVGİ İSTEMİYORUZ!”


 

Mersin’de çok sayıda kadın 14 Şubat’ta sokağa çıkarak “Hayatımız bizim, hayatı seviyoruz. Öldüren sevgi istemiyoruz” diye haykırdı.

SONER AYDIN

Mersin’de Kadınlar Birlikte Güçlü Oluşumu üyesi kadınlar bir araya gelerek öldüren erkek sevgisine tepki gösterdi. “Aşk bu değil, öldüren sevgi istemiyoruz”, “Flört şiddetine susmuyoruz”, “Eşitsiz aşkı da hayatı da istemiyoruz” pankart ve dövizleri açan kadınlar sık sık erkek şiddetine karşı sloganlar attı.  

“DAYANIŞMAYLA, EŞİTLİKLE BAŞKA TÜRLÜ SEVGİLERLE ÇOĞALIYORUZ”
Yağmura rağmen kadınların ilgi gösterdiği eylemde yapılan açıklamada, “Bugün dizilerin, reklamların, hatta ana haber bültenlerinin konusu aşk – yani aşk ve mücevherler, aşk ve pahalı yemekler, en önemlisi de aşk ve mutlu son. Mümkün olan tek mutlu son da alnından bir öpücükle tescillenen evlilik, ne olursa olsun, hangi şiddeti, baskıyı, sömürüyü örterse örtsün sonsuza dek 'aile' olmak. Bugün, ancak satın alınan hediyeyle değerlendiği düşünülen, aileyi kurduğu ve ailenin bütünlüğünü muhafaza ettiği ölçüde makbul sayılan aşkın ya da sevginin günü.  Son senelerde olduğu gibi, bu 14 Şubat’ta da en büyük zenginliğimiz olduğunu bildiğimiz kadın dayanışmasıyla sokaklardayız.   
Çünkü aşkı, dayatmanın öbür adı kılan düzene isyanımız var.  Alınan hediyeler, verilen sözler, şaşaalı kutlamalarla değil; dayanışmayla, özgürlüklerle, eşitlikle, başka türlü sevgilerle biz çoğalıyoruz” ” ifadesi kullanıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA