KADINLAR ‘AŞK’I YENİDEN TANIMLADI: EŞİTLİK YOKSA AŞK DA YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR ‘AŞK’I YENİDEN TANIMLADI: EŞİTLİK YOKSA AŞK DA YOK!


 

Mersin’de, 14 Şubat sevgililer günü öncesinde Kadın Savunma Ağı’ndan kadınlar sokağa çıktı. Yılın 364 günü “eşitlik yoksa aşk da yok” diyen kadınlar, ‘’aşk’’ı yeniden tanımladıkları kartları kadınlara dağıttı.

Haber Merkezi

 
Mersin Kadın Savunma Ağı’ndan kadınlar,  14 Şubat Sevgililer Günü öncesi Forum AVM önünde bir etkinlik gerçekleştirdi. Kadınlar burada açıklama yaparak, ‘’Erkek egemen sistemin uzattığı şekerler olan ‘özel günler’ adeta kadınlara nefes durağı olarak sunuluyor. Ancak yıllardır söylediğimiz gibi; Eşitlik yoksa aşk da yoktur. İşyerlerinde, kampüslerde, sokaklarda, meydanlarda, evlerimizin içinde mücadele ettiğimiz erkek şiddeti ve kapitalist sistem yıllar boyunca biz kadınları aldatmaya çalışmış olabilir. Bizler sevdanın bu olmadığını, böylesini kabul etmediğimizi buradan tekrar haykırıyoruz” dedi.
Erkek egemen sistemin kadınlara yönelik şiddetine karşı feminist mücadeleye dikkat çeken kadınlar, “Nefes alma durağı olarak özel günleri değil feminist hareketi görüyoruz. Bize anlatılan masalları kabul etmiyoruz, öldüren sevgi istemiyoruz’’ diye konuştu.

“KADINLARA AŞKTAN GERİYE NE KALIYOR?”
Forum AVM önünde,“Özel günler saatler sonlanınca, pastalar kesilip, mumlar eriyince neler oluyor haydi hep beraber bakalım” diyen kadınlar yanlarında getirdikleri hediye kutusunda bulunan bebek biberonu, toz bezi, mutfak önlüğü gibi eşyaları çıkararak erkek egemen sistemin kadınlara yüklediği rolleri gösterdi. Kutudan çıkan pansuman malzemeleri ve makyaj malzemelerini ise aşk yalanıyla gizlenmeye ve örtülmeye çalışılan erkek şiddeti olduğunu vurguladı. Ardından kadınlar, şarkılar söyleyerek, üzerinde “Aşk; güvenli ve eşit bir ilişki kurabilmektir”, “Aşk partnerimizin sınırlarımızı bilmesi, özgürlüğümüzü gasp etmemesidir”, “Aşk, sahiplenme değildir. , sahiplenme de sevginin göstergesi değildir”, “Aşk, ne 14 Şubat’a ne de cinsiyete sığar’’ yazılarının olduğu kağıtları kadınlara dağıttı. Eylem, çevrede etkinliği takip eden kadınlarla eşit ve güvenli ilişki üzerine yapılan sohbetin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA